Bio pentru par sanatos

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.

INGRIJIRE – Evitati expunerea inutila la chimicale
Daca vreti un sampon care sa va ingrijeasca parul si scalpul in mod natural, cautati un produs ecologic in magazinele de profil.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, care are abilitatea de a absorbi substante din mediu si din produsele cu care intra in contact si de a le transforma in nutrienti. Insa aceasta proprietate a pielii poate lucra in detrimentul sanatatii umane, atunci cind atmosfera este foarte poluata si majoritatea produselor de ingrijire contin chimicale periculoase.

In aceste conditii, inlocuirea samponului obisnuit cu unul organic este o buna metoda de a va proteja de expunerea inutila la sute de substante toxice. Printre ingredientele sampoanelor bio autentice nu se regasesc Sodium Laurel/Laureth Sulfate (SLS/SLES) – o substanta comuna in produsele conventionale, legata de aparitia calvitiei, a unor afectiuni ale sistemului nervos si hormonal si a diverse forme de cancer -, parabeni – direct legati de dezvoltarea cancerului de sin, propylene glycol – o cunoscuta neurotoxina folosita in sampoane pentru „proprietatile” hidratante si de catifelare, Lauramide/Lauric DEA si Cocamide MEA – care in combinatie cu SLS se transforma intr-o adevarata bomba cancerigena, diazolidinylurea – substanta cancerigena, carcinogen parfumuri sintetice – care provoaca alergii – sau p-phenylenediamine (PPD) si derivatii din petrol 4-MMPD si 4-MMPD Sulphate – ce „stimuleaza” caderea parului si chiar aparitia unor forme de cancer.

BENEFICII. Sampoanele bio autentice nu numai ca va feresc de contactul cu astfel de toxine, dar ofera si beneficii pentru podoaba capilara, gratie extractelor vegetale active, uleiurilor naturale, mineralelor si vitaminelor pe care le contin. De exemplu, samponul organic preparat cu ulei de nuca de cocos si aloe vera stimuleaza cresterea sanatoasa a parului, iar cel cu unt de Shea ii da stralucire si il hidrateaza de la radacina pina la virf. Pe piata romaneasca, sampoane eco pot fi cumparate din magazinele Natural Paris, Leacul sau Pukka Food din Capitala, Bio Markt din Timisoara, precum si on-line, de la www.rangali.ro, www.bodyalchemist.ro sau www.sauber.ro.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *