Ploile si alegerile au umbrit sarbatoarea florei si faunei de pe Terra
In fiecare an, pe 22 mai, se sarbatoreste Ziua Internationala a Biodiversitatii. Ieri, doar cativa entuziasti si oficiali europeni si-au amintit de eveniment.
In Bucuresti, ieri dupa-amiaza, celebrarea Zilei Biodiversitatii s-a derulat in parcul Cismigiu, „la Buturuga”. Cei prezenti in zona au fost invitati sa afle cateva date noi despre mediu, schimbari climatice, ecologie, ecosisteme si habitate naturale.
Au fost organizate tururi de cunoastere a florei si faunei din parcul Cismigiu. Scopul evenimentului a fost acela de a atrage atentia asupra faptului ca fiecare dintre noi poate face ceva pentru a proteja bogatia naturii.
Evenimentul a fost organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European in parteneriat cu Centrul de Informare ONU in Romania, Asociatia Europeana a Studentilor si Tinerilor Geografi, ViitorPlus – Asociatia pentru dezvoltare durabila si Autoritatea Nationala pentru Tineret.
Eveniment amanat din cauza ploilor
Ploile de ieri au amanat festivitatile Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, dedicate Zilei Internationale a Biodiversitatii. Acestea vor fi reprogramate pentru marti, 27 mai, cand, potrivit directorului Gheorghe Fometescu, vremea se va indrepta.
„Prima consta intr-o lectie de educatie ecologica aplicata. Ea se va desfasura in mijlocul naturii, la Cheile Sohodolului. Elevii de la Liceul Teologic din Targu Jiu, impreuna cu angajati ai APM Gorj, vor curata aceasta zona de toate deseurile”, ne-a mai spus Fometescu.
Copiii vor afla informatii despre colectarea selectiva a deseurilor biodegradabile, reciclabile, despre cele periculoase, precum si notiuni elementare despre biodiversitate.
In paduri, pe fiecare metru patrat sunt zece specii de plante
Ce este biodiversitatea
Termenul este utilizat indeosebi in biologie si biogeografie. Biodiversitatea este varietatea vietii pe Pamant, care include gene, specii si ecosisteme, dar si procesele ecologice din care acestea fac parte. Durabilitatea ecologica si cea a diversitatii biologice sub toate formele ei sunt esentiale pentru omenire. Biodiversitatea este importanta pentru mai multe sectoare: agricultura, silvicultura, zootehnie si parcuri naturale.
Sursa: Adevarul