Biodiversitatea Ariilor Protejate ”Raul Tur” – o comoara comuna

Ariile naturale protejate, bog??ia inestimabil? a jude?ului Olt
Biodiversitatea Ariilor Protejate ”Raul Tur” - o comoara comuna
Biodiversitatea Ariilor Protejate ”Raul Tur” – o comoara comuna

Societatea Carpatina Ardeleana – Satu Mare a demarat un nou proiect avand titlul Biodiversitatea Ariilor Protejate ”Raul Tur” – o comoara comuna. Proiectul este finantat de Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc si MOL Romania, prin programul Spatii Verzi.

Bugetul total al proiectului este de 27 525 Ron, din care 19 785 Ron este finantare nerambursabila si 7 740 Ron este contributia proprie a organizatiei. Termenul de realizare a proiectului este data de 30 septembrie 2013.

Scopul principal al proiectului este ca la sfarsitul proiectului publicul larg sa cunoasca bogatia in vietuitoare a Ariilor Protejate ”Raul Tur”. Majoritatea oamenilor nu cunosc bogatia pajistilor, padurilor si apelor, astfel nici nu pot pretui si conserva aceasta bogatie.

Pentru atingerea scopului vor fi realizate doua activitati majore:

  • Va fi organizat un eveniment de doua zile, intitulat Zilele Biodiversitati. Pe parcursul evenimentului mai multi cercetatori din sfera biologiei vor fi prezenti si vor inventaria speciile intr-o zona bine stabilita. Zilele Biodiversitati va fi organizat pentru prima oara in aria protejata si va fi deschis tuturor celor interesati.
  • Se va realiza o poteca tematica virtuala, care, de-a lungul unui traseu, va prezenta bogatia habitatelor din zona si vietuitoarele acestor habitate. La statiile potecii vor fi amplasate asa numite coduri QR, care prin fotografiere cu un smartphone va afisa informatiile acelei statii. Poteca tematica virtuala va fi accesibila si pe pagina de internet a Ariilor Protejate Raul Tur.

Rezultatele asteptate ale proiectului sunt:

  • Organizarea Zilelor Biodiversitati, de cel putin doua zile
  • Participarea a cel putin de 20 de cercetatori la eveniment
  • Inventarierea a cel putin 5 grupuri de vietuitoare: pasari, lilieci, vidra si mamifere mici, amfibieni si reptile, pesti, plante si habitate
  •  Emiterea a cel putin 5 comunicate de presa despre proiect si activitatile proiectului
  • Realizarea unui video reportaj de 5 minute in trei limbi
  • Realizarea unei poteci tematice virtuale

Mai multe informatii pot fi solicitat pe adresa de e-mail: [email protected] sau prin telefon la nr: 0735 45 05 63

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *