Acord important intre SUA si China in lupta impotriva schimbarilor climatice

0
495
Peste 10 % din popula?ia mondial? ar putea fi afectat? dur în 2100 de consecin?ele înc?lzirii climatice
Peste 10 % din populaţia mondială ar putea fi afectată dur în 2100 de consecinţele încălzirii climatice
Acord important intre SUA si China in lupta impotriva schimbarilor climatice
Acord important intre SUA si China in lupta impotriva schimbarilor climatice

Statele Unite si China au incheiat sambata un acord in vederea unui efort comun impotriva modificarilor climatice, vizand in mod special hidrofluorcarburile (HCF), niste gaze industriale.

Intr-un comunicat publicat la finalul unui summit informal al presedintilor Barack Obama si Xi Jinping, cei doi s-au angajat sa limiteze productia si utilizarea acestor gaze, considerate drept „super”-gaze cu efect de sera, informeaza Mediafax.

„Astazi (sambata), presedintele (Barack) Obama si presedintele Xi (Jinping) au incheiat un acord care reprezinta o noua etapa importanta pentru lupta impotriva incalzirii globale”, scrie Casa Alba intr-un comunicat.

„Pentru prima data, Statele Unite si China vor actiona impreuna si alaturi de alte tari (…) in vederea scaderii consumului si producerii de hidrofluorcarburi”, adauga presedintia americana.

„O limitare globala a HFC ar putea sa reduca cu 90 de gigatone emisii in echivalent CO2 pana in 2050, adica echivalentul a aproape doi ani de emisii a tuturor gazelor cu efect de sera”, precizeaza Casa Alba.

Aceasta initiativa va fi supusa institutiilor Protocolului de la Montréal, considerat cel mai reusit tratat in domeniul poluarii.

HFC sunt utilizate in refrigerare, climatizare si in aplicatii industriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.