Birocratia romaneasca, un mit?

1
840

Media in UE pentru obtinerea autorizatiei de constructie a unui parc eolian e de 42 de luni, in timp ce in Romania timpul de asteptare e de doar 15 luni.birocratia romaneasca

European Wind Energy Association (EWEA) a efectuat un studiu comparativ in statele Uniunii Europene, pentru a determina in cat timp se obtine in fiecare tara in parte autorizatia de construire a unui parc eolian, informeaza Europa Press. Studiul, numit Wind Barriers, e finantat de Uniunea Europeana si are ca scop depistarea factorilor care pot obstructiona dezvoltarea energiei eoliene in Europa.

Rezultatele studiului sunt surprinzatoare pentru prejudecatile romanilor despre propria tara. De fapt, in acest caz particular, doar Finlanda si Austria dau dovada de mai putina birocratie decat Romania. Astfel, timpul de asteptare pentru obtinerea tuturor autorizatiilor necesare construirii unui parc eolian, oscileaza de la tara la tara, in functie de numarul actelor necesare si a directivelor administrative insuficiente sau prost intelese in acest domeniu.

In fruntea listei se afla Finlanda, cu doar 8 luni de asteptare necesare. Urmeaza Austria, cu 10 luni, Romania, cu 15 si Italia, cu 18 luni.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.