Chevrolet va prezenta versiunea electrica a modelului Spark, un bolid eco de oras

  0
  507
  Versiunea electric? a lui Spark, un bolid eco de ora?
  Versiunea electrică a lui Spark, un bolid eco de oraş
  Versiunea electrica a lui Spark, un bolid eco de oras
  Versiunea electrica a lui Spark, un bolid eco de oras

  Chevrolet va prezenta la Salonul Auto de la Geneva o versiune ecologica a mezinei Spark, propulsata de un motor electric de 130 CP. Acumulatorul de 20 kWh poate fi alimentat rapid, un nivel al incarcarii de 80% din capacitate fiind atins in 20 minute.

  Spark-ul electric va stabili noi standarde de performanta pentru autovehiculele electrice de oras, fiind propulsat de cel mai avansat sistem electric proiectat pana acum de General Motors.

  Motorul electric, cu o putere maxima de 130 CP, este alimentat o baterie litiu-ion de peste 20 kWh. Pentru a furniza performante maxime, acumulatorul este mentinut in conditii termice optime cu ajutorul unui sistem activ de racire si incalzire pe baza de lichid.

  In doar 20 de minute se poate obtine o incarcare de 80% din capacitatea nominala daca de foloseste o sursa de curent continuu de mare putere.

  Cuplul maxim al motorului este de 542 Nm, ceea ce permite citedinei electrice sa atinga 100 km/h in mai putin de 8,5 secunde, o performanta mai buna decat a celor mai multe berline de oras si nu numai.

  Spark va fi echipat la interior cu doua ecrane LCD de sapte inch, unul pe coloana de directie si altul pe consola centrala. In echiparea standard figureaza si „Chevrolet MyLink connected radio technology”, ce le permite utilizatorilor sa conecteze smartphone-urile compatibile la sistemul audio, prin intermediul ecranului tactil de inalta rezolutie.

  Comunicatul oficial nu avanseaza nici o valoare pentru autonomie, dar pentru ca acumulatorul promite o capacitate cu 15% mai mare decat in cazul lui Opel Ampera, este de asteptat ca „micutul” Spark sa poata rula cel putin 100 km cu o singura incarcare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.