Bombita ecologica

0
194

TIMIS. Crematoriul de la sediul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Timis (DSV Timis), va fi reactivat. Acesta va functiona de cel mult doua ori pe saptamana si vor fi incinerate cel mult 50 de kilograme de resturi la o ardere, au anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, reprezentantii DSV Timis. Crematoriul este situat in apropierea laboratorului de la DSV, dar Nicolae Chetrinescu, seful laboratorului, sustine ca nu exista niciun pericol. „Cenusa poate fi sterilizata. Vor fi arse doar deseuri animaliere”.
Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, avertizeaza insa ca nu va accepta o asemenea bomba ecologica. In opinia sa, „nu au ales cel mai potrivit loc pentru acest crematoriu unde se vor incinera resturile din laboratorul propriu. Nu vom accepta o asemenea bomba ecologica. Le-am atras atentia ca si daca se face un cos inalt si se pun filtrele cele mai performante pentru astfel de instalatii, crematoriul tot va crea nemultumiri locuitorilor din zona. Din pacate, Primaria Timisoara Mediul Timis au autorizat deja aceasta investitie. La dezbaterea publica nu au participat toti locuitorii din zona, pentru ca nu au aflat cu totii despre ea si nu a rezultat o pozitie puternica, astfel ca acest crematoriu va fi infiintat langa Casa Tineretului”, a declarat Draganescu.
Ioan Jeleriu, directorul DSV Timis, a explicat ca a fost aleasa locatia de langa laboratorul institutiei deoarece o alta ar fi creat probleme cu transportul unor resturi de laborator ce pot fi periculoase.

Sursa: 24h online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.