Politistii au fost sesizati luni, in jurul orei 11.00, de un paznic de vanatoare din cadrul AJVPS Dolj – Club Bailesti despre faptul ca a surprins trei persoane in timp ce braconau cu trei ogari pe fondul de vanatoare nr. 13 Covei.
braconaj
Conform IPJ, oamenii legii s-au deplasat la locatia indicata si, in urma verificarilor, au stabilit ca barbatii venisera cu o Dacie de culoare alba, ce se afla in apropiere. Pentru ca era singur, paznicul care i-a surprins a solicitat sprijinul colegilor, la fata locului ajungand cu un autoturism alti sase padurari. La vederea reprezentantilor AJVPS Dolj, cei trei braconieri au fugit, doi dintre ei cu autoturismul.

Prinsi dupa ce s-au tras focuri de arma

Paznicii de vanatoare au plecat in urmarirea autoturismului, timp in care unul dintre padurari a executat doua focuri, in plan vertical, cu arma de serviciu. Pentru ca soferul Daciei a refuzat sa opreasca, lucratorii AJVPS au intrat in aceasta cu masina cu care se deplasau. Dupa ce au fost opriti, cei doi barbati din Dacie au incercat sa fuga, insa au fost imobilizati de paznicii de vanatoare. Cei doi sunt Florin Birta, de 33 de ani, din Calafat, si Ion Boldea, de 34 de ani, din comuna Salcia – Mehedinti. Ei au fost condusi la Spitalul din Bailesti, unde s-a stabilit ca Birta a suferit un traumatism forte cot stang, iar Boldea un traumatism cot drept si hemitorace drept. Politistii doljeni au precizat ca pe numele celor in cauza a fost intocmit dosar penal pentru infractiunea de braconaj prin folosirea ogarilor urmand ca dosarul sa fie inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Bailesti. Cercetarile continua pentru identificarea celui de-al treilea braconier, care a reusit sa fuga.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here