Brasov: „Da” sau „Nu” pentru defrisarea a 38 de ha din Poiana Brasov?!

0
472

Brasovenii isi pot spune parerea in perioada urmatoare cu privire la oportunitatea defrisarii a 38 de hectare de padure din Poiana Brasov.brasov padure

Acest lucru este posibil dupa ce Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Brasov a publicat pe pagina de internet solicitarea Primariei municipiului pentru eliberarea unui acord de mediu in vederea amenajarii domeniului schiabil din Poiana Brasov.

Consiliului Local a aprobat scoaterea definitiva din fondul forestier din Poiana a 38 de ha de padure pentru realizarea acestei interventii. Anuntul a fost publicat ieri, iar persoanele interesate pot consulta documentele si pot face observatii in scris in urmatoarele 15 zile lucratoare.

Cele 38 de hectare de padure ar urma sa fie defrisate pentru a face loc unui lac de acumulare necesar producerii zapezii artificial si pentru extinderea partiilor din statiune. Licitatia pentru inceperea lucrarilor la cele doua investitii a fost castigata de o societate din Austria, asociata cu firma „Vectra”, iar in prezent se lucreaza la documentatiile necesare demararii lucrarilor. Investitia se ridica la 29 de milioane de euro, iar finantarea este asigurata de Ministerul Turismului.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.