Brasovenii se plang ca au prea putine parcuri

Oamenii mai sunt nemultumiti si de faptul ca numarul locurilor de joaca pentru copii este foarte mic. Unul dintre exemplele relevante referitoare la situatia zonelor verzi lasate de izbeliste este cel al parcului „La Cruce”, ajuns un focar de infectie.Brasov fara parcuri

Una dintre nemultumirile brasovenilor legate de activitatea administratiei publice locale se refera la insuficienta numarului de spatii verzi. Supararile oamenilor sunt cuprinse intr-un sondaj de opinie realizat recent de Institutul de Politici Publice (IPP).

In concluziile documentului se mentioneaza ca: „brasovenii sunt in general multumiti de modul in care sunt administrate parcurile si locurile de joaca, desi spun ca numarul acestora este destul de mic prin comparatie cu nevoile”.

Edilii fac promisiuni

Purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, ne-a declarat ca „la ora actuala se planteaza pomi in mai multe zone ale orasului, pentru crearea unor perdele care sa atenueze zgomotul. De asemenea, toate zonele verzi in care s-au desfasurat lucrari au fost reabilitate, iar in aceasta primavara s-a desfasurat si o campanie de plantare de gard viu in zona blocurilor. Brasovenii beneficiaza de peste 19mp/locuitor de spatiu verde. Am obtinut o finantare pentru reabilitarea Parcului Tractorul si am depus trei proiecte, pentru zona Lacului Noua, Aleii Brediceanu si a Parcului Trandafirilor”.

Cruce pentru parcul „La Cruce”

Un exemplu nefericit referitor la spatiile verzi din Brasov este cel al Parcului „La Cruce”, de pe strada Bisericii Romane. Pana acum cativa ani, acolo exista un spatiu verde, pe care locuitorii din zona isi puteau plimba linistiti copiii. Situatia, insa, s-a schimbat. De aproape zece ani locul a fost lasat in paragina si s-a transformat intr-un focar de infectie din cauza gunoaielor aruncate acolo.

Virgil Rangu este unul dintre locuitorii din zona a sesizat autoritatile despre aceasta situatia insa nu a primit raspuns. „Am sesizat Primaria, Garda de Mediu, Protectia Mediului etc. si, totusi, parcul a fost distrus. Prin 2000, terenul pe care era amenajat parcul a fost retrocedat, dupa parerea noastra in mod ilegal. Apoi a fost vandut si revandut de mai multe ori. Acum vreo doi ani ajunsese depozit de materiale de constructie. Suntem atatia oameni in zona, multi cu copii mici si nu avem un spatiu verde sau un loc de joaca”, ne-a spus Virgil Rangu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *