Britanicii, invitati sa mearga numai cu bicicleta

0
286

La opt ani dupa promisiunea de a tripla numarul national de ciclisti pana in 2010, Ministerul de Transport al Marii Britanii aloca acum 100 milioane de lire sterline pentru promovarea ciclismului in 11 orase.

„Orasul ciclist” Bristol este atat principalul beneficiar, cat si imaginea campaniei. In urmatorii trei ani, aici se vor crea trasee ciclice alternative, iar rutele periculoase vor fi renovate pentru a obliga soferii auto sa incetineasca si sa cedeze prioritatea biciclistilor.

„Un sfert din calatoriile zilnice cu masina sunt mai mici de 3,2 kilometri. Ciclismul ar aduce reale beneficii sanatatii unor milioane de adulti si copii, ajutandu-i totodata sa economiseasca bani si sa scape de problemele traficului”, explica Ruth Kelly, secretara Ministerului de Transport al Marii Britanii.

Programul Bristol va introduce si modelul ciclismului parizian: la costul unui abonament anual de 10 lire, calatorii vor putea imprumuta biciclete pentru a strabate distanta dintre doua sedii prestabilite. Cei ce retin bicicletele pentru mai mult de jumatatea de ora necesara calatoriei vor plati o taxa de o lira pentru fiecare ora de intarziere.

Alte sedii dedicate ciclistilor vor beneficia de cabine de dus si de schimb, precum si de rafturi de parcare a bicicletelor proprii.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.