Britanicii vor plati apa de la robinet consumata in restaurante

Organizatia caritabila WaterAim a lansat un apel catre patronii de restaurante din Marea Britanie prin care le solicita acestora sa le ceara clientilor sa plateasca apa potabila provenita de la robinet, pe care o consuma, scrie „The Independent”.

Raspunsul prompt venit din partea unui restaurant situat in nordul Londrei a adus rezultate mai mult decat multumitoare pentru WaterAim.

Astfel, in ultimii trei ani, restaurantul in cauza a strans, vanzand apa la pahar, peste 10.000 de lire sterline. Acesti bani au ajuns la populatii sarace, care nu au acces la apa potabila, prin intermediul WaterAim.
„Reactia oamenilor a fost extraordinara, pentru ca, desi poate parea revoltator sa ceri bani pentru apa consumata de la robinet, clientii au indragit ideea de a ajuta, in acest fel, oamenii care nu au acces la apa potabila”, spune proprietara localului londonez.

Restaurantul plateste furnizorului de apa in sistem public mai putin de o zecime dintr-un penny pentru un litru de apa potabila sau 0,02 penny pentru un pahar, iar pretul platit de clienti a fost de 15 penny pentru un pahar.

„Este imoral si cumplit ca, in secolul XXI, o sesime din populatia lumii sa nu beneficieze de apa de baut. Daca un singur restaurant din Londra a putut sa stranga mai bine de 10.000 de lire sterline – o suma uriasa pentru o natiune saraca, ar trebui sa ne gandim serios la rezultatele pe care le-ar putea avea aceasta actiune la nivel national”, a declarat unul dintre reprezentantii organizatiei care se ocupa de aceasta campanie.

Potrivit studiilor, aproximativ 1,1 miliarde de oameni din intreaga lume nu au acces la apa potabila, iar cinci mii de persoane mor zilnic ca urmare a unor boli provocate de lipsa apei si a conditiilor de igiena.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *