Bucuresti: Capitala risca sa piarda aproximativ 300 hectare de spatiu verde, atentioneaza directorul ALPAB, Radu Popa

0
820

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti sustine protestul ONG-urilor referitor la modificarea OUG 114/2007 si mentinerea actualei forme legislative. Pentru ca modificarea acestei ordonante da liber construirii pe spatiile verzi, Capitala risca sa piarda aproximativ 300 hectare de spatiu verde. „Sunt alaturi de protestari in conditiile in care Romania trebuie sa asigure conform normelor europene 26mp/cap de locuitor de spatiu verde.

La ora actuala ne aflam la doar 14mp/cap de locuitor, iar modicare ordonatei de catre Camera Deputatilor ar fi un mare prejudiciu adus cetatenilor. Din cauza acestor retrocedari, au fost pierdute in anul 2010 peste 70 hectare din pepiniera Tei-Toboc si 24 hectare in anul 2008 din pepiniera Pipera, aflate in patrimoniul ALPAB. In zona au fost aprobate Certificate de Urbanism de catre Primaria Sector 2 pentru dezvoltare imobiliara. Concluzia trista este ca din 3 500 hectare de spatii verzi capitala mai are doar mai putin de jumatate, adica aproximativ 1.500 hectare” , a declarat Radu Popa, directorul general al ALPAB.
ALPAB depune eforturi sustinute pentru protejarea si extinderea spatiilor verzi, avand in acest sens proiecte prin care sa se apropie din ce in ce mai mult de normele impuse de Uniunea Europeana. „Consider ca este ori o greseala impardonabila a deputatilor care intetioneaza sa modifice aceasta ordonanta de urgenta, ori este vorba de o rea vointa. Indiferent despre ce ar fi vorba, finalul este unul infricosator pentru Bucurest”, a mai declarat Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.