Ca sa scape de taxa de poluare, masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea circula doar 90 de zile pe an

Ca sa scape de taxa de poluare, masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea circula doar 90 de zile pe an

Soferii care si-au inmatriculat autoturismele cumparate in Bulgaria risca sa nu isi mai poata conduce masinile decat 90 de zile pe an. Cateva sute de soferi din intreaga tara si-au inmatriculat masinile in ultimii ani in Bulgaria pentru a scapa de taxele de poluare extrem de ridicate.

Inscrierea autovehiculelor cu numere de Bulgaria este folosita in special in cazul autoturismelor second-hand care se supun unor norme de poluare ridicate pentru care se platesc taxe de peste 1.000 de euro.

Doar ca un proiect al Politiei Rutiere prevede ca masinile cu numere de Bulgaria sa poata circula cel mult 90 de zile pe teritoriul Romaniei, iar dupa aceasta perioada ele sa poata circula doar daca sunt inmatriculate.

In ultimul an tot mai multi soferi au apelat la servicii de inmatriculare a masinilor la vecinii bulgari. De exemplu, pentru un autoturism pretul este de 550 de euro, iar pentru o autoutilitara de 600 de euro. In schimbul acestor bani, o persoana transporta masina pe trailer pana in Bulgaria, efectueaza toate inspectiile tehnice si toate documentele necesare si dupa cateva zile aduc autoturismul inapoi proprietarului, gata inmatriculat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,352FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente