Caii din Delta Dunarii, produs turistic

  Caii din Delta Dunarii, produs turistic

  Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, la Sulina, ca intentioneaza sa se implice in protejarea cailor crescuti in stare de semisalbaticie in Delta Dunarii.

  „Avem un proiect cu acesti cai. Incercam sa organizam un produs turistic – vizitarea cailor salbaticiti din Delta Dunarii. Ii ducem intr-un loc, zona de padure, unde turistii vor avea foisoare de observare, ii vor putea fotografia, caii vor fi ingrijiti, vor fi sub control medical si nu vor mai manca pe timpul iernii coaja copacilor”, a afirmat ministrul Turismului.

  In paralel, Ministerul Turismului a inceput pregatirile pentru desfasurarea Festivalului cailor salbatici din Delta Dunarii, festival de muzica folk, pe plaja din Sulina, care are loc in perioada 16-18 septembrie.

  Reprezentantii MDRT au declarat ca realizarea acestui proiect nu implica neaparat acordarea de fonduri, ci sprijinirea permanenta a animalelor, dar si a ariilor protejate. Situatia cailor din Delta Dunarii a revenit in atentia opiniei publice in luna mai a acestui an, cand asociatia Vier Pfoten a sesizat public ca mai multi cai din zona Padurii Letea sunt intr-o stare critica in tarcuri nepotrivite.

  Contrar prevederilor legislatiei in vigoare, transportul acelor cai care urmau sa mearga spre un abator, o parte dintre ei bolnavi de anemie infectioasa, a fost oprit, in judetul Braila, unde organizatiile neguvernamentale au ingrijit animalele bolnave.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *