Caini Collie la Otopeni

0
383

Timp de cinci ani, de siguranta traficului aerian de pe Aeroportul International „Henri Coanda” (Otopeni) sunt raspunzatori cainii dresati din rasa Border Collie, folositi in special pentru paza oilor.
otopeni
Compania a selectat firma Border Collie Rescue SRL sa dreseze caini pentru a goni ciorile de pe piste, potrivit unui anuntal aeroportului bucurestean. Valoarea contractului este de aproximativ 1,63 milioane de lei, fara TVA, suma care va fi asigurata din fondurile companiei, scrie Mediafax. In aprilie anul trecut, directorul aeroportului, Gabriel Tara, ne-a declarat ca astfel de caini sunt deja folositi pe aeroportul din Zagreb (Croatia) si reprezinta cea mai ieftina solutie pentru a inlatura ciorile.

Pasarile care invadeaza pistele aeroporturilor pot cauza grave accidente aviatice, ele putand fi aspirate de motoarele avioanelor care decoleaza. Infiintata in urma cu doar noua luni, firma Border Collie Rescue SRL este singura care s-a prezentat la licitatia organizata de Aeroportul Otopeni, permitandu-si sa ceara astfel mai multi bani decat estimase initial compania pentru astfel de servicii, adica circa un milion de lei.

Unele dintre conditii au fost ca firmele interesate sa detina un adapost de dresaj de minimum 1.000 metri patrati si un teren de cel putin 10.000 metri patrati, si sa dispuna de un medic veterinar licentiat si de un instructor de dresaj atestat de Asociatia Chinologica Romana. Pentru indepartarea pasarilor de pe piste se mai folosesc soimi, explozibili, precum si alte mijloace tehnice, printre care ultrasunetele, metode insa mult mai scumpe.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.