Caldura a zapacit cateii

Nu doar oamenii sufera de pe urma caldurii. Zapuseala din aceste zile i-a innebunit si pe caini. La cabinetele veterinare din Capitala s-au prezentat multi bucuresteni ai caror caini au facut… insolatie.
caine cu insolatie
In ultima luna, la cabinetul Mina Vet au venit peste 20 de stapani disperati ca, din cauza temperaturilor ridicate, animalele lor au facut insolatie. Cel mai mult in aceasta perioada au de suferit cainii cu parul foarte mare, cei cu botul scurt, ca boxerii, rotweilerii, pechinezii, buldogii, precum si cateii obezi.

Aveti mare grija sa nu va lasati patrupedul in soare, fiindca acesta risca sa i se faca rau sau chiar sa moara.

„Un caine poate sa faca insolatie si daca sta aproximativ 20 de minute in masina, iar afara e foarte cald”, ne-a spus medicul veterinar Ioana Ionescu. Cum recunoasteti un caine suferind? „Saliveaza mai mult, respira foarte repede si, cand o sa puneti mana pe el, veti vedea ca arde. De asemenea, cainii cu insolatie nu mai sunt stabili pe picioare si au o privire pierduta”, explica dr. veterinar Ionescu.

Cum acordati primul ajutor

Inainte de a ajunge la medic, primele masuri pe care trebuie sa le luati cand cainele a fost afectat de caldura sunt urmatoarele: dati-i sa bea apa, dar sa nu fie rece; stropiti-l si puneti-i comprese ude pe cap si duceti-l la umbra sau intr-o zona racoroasa.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *