Calitatea mediului, in atentia Institutiei Prefectului de Alba

0
357

In perioada 8-17 octombrie a.c., o echipa formata din reprezentanti ai Institutiei Prefectului Judetul Alba si Serviciului Judetean de Metrologie Legala Alba au efectuat controale la un numar de 8 societati comerciale care detin laboratoare care au sarcina sa monitorizeze factorii de mediu.

In timpul controlului s-au urmarit urmatoarele aspecte:
* utilizarea la determinarea factorilor poluanti ai mediului numai a mijloacelor de masurare legale;
* atestarea legalitatii mijloacelor de masurare aflate in utilizare prin documente specifice (certificate de aprobare de model si buletine de verificare metrologica, respectiv declaratiile de conformitate ale producatorilor sau ale reprezentantilor autorizati ai acestora) si prin marcaje aplicate (marcaje metrologice, respectiv marcajul aprobarii de model, marcajul de verificare metrologica sau, dupa caz, marcajul de conformitate european CE sau national CS);
* verificarea integritatii marcajelor metrologice aplicate sub forma de sigilii.

S-a constatat ca 4 dintre societatile comerciale verificate care detin laboratoare si au sarcina de a monitoriza factorii de mediu nu respectau legislatia in vigoare din domeniul care a facut obiectul controlului, fiind sanctionate contraventional cu amenda in valoare totala de 25.000 de lei, conform O.G. nr. 20/1992, aprobata prin Legea nr. 11/1994 cu modificarile si completarile ulterioare. „Doresc sa traim intr-un mediu curat, iar calitatea aerului, a solului sau zgomotul urban sa nu afecteze activitatea nici unui cetatean”, a declarat prefectul Cosmin Covaciu.

Sursa: Unirea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.