Campania „Romania fara Cianuri” ajunge in parlament

  1
  1070

  Cianura este implicata in tot mai multe incidente de mediu in tara noastra. Campania de sustinere a initiativei legislative de interzicere a cianurii in minerit in Romania a Coalitiei „Romania fara Cianuri” a devenit in ultimele luni una dintre cele mai importante miscari de mediu din tara noastra.

  Peste 5.000 de sustinatori ai interzicerii cianurii au votat pe site-ul www.faracianura.ro in sprijinul interzicerii cianurii in minerit in Romania – semn ca romanii isi doresc un mediu mai curat si sanatos, iar Parlamentul Romaniei, prin Camera Deputatilor, este chemat sa respecte aceasta dorinta, votand „DA” in luna septembrie. Un prim pas a fost facut in cadrul Comisiei juridice, care a dat aviz favorabil acestei propuneri legislative, saptamana trecuta. Aceasta initiativa legislativa este sustinuta si de unii politicieni.

  Printre acestia se numara si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, europarlamentarul Daciana Sarbu, deputatii Cozmin Gusa si Sergiu Andon. Si personalitati ale vietii publice precum Mihaela Radulescu, Dan Puric si Mihai Morar sustin interzicerea cianurii in minerit. „Stiu ca cineva are un interes si un profit” Cel mai nou nume adaugat pe lista sustinatorilor este Florin Piersic jr care declara: „A fost o vreme in care nu prea dadeam doi bani pe faptul ca poluarea de toate felurile incearca sa-mi asasineze existenta. Eram impacat cu gandul ca Romania si oamenii care traiesc in ea nu se vor schimba niciodata.(…)

  Nu stiu exact cine este responsabil pentru aberatia asta ecologica. Stiu ca cineva are un interes si un profit de pe urma ei. Un profit mare. Stiu ca niste baieti destepti, care joaca si ei golf la o scara mai redusa, vor neaparat sa-si gaseasca metalul din care-si fabrica lingourile. N-am nimic cu ei. Keep up the good work (sa-si continue treaba). Dar nu pe spinarea mea”.

  Campania de sustinere si site-ul www.faracianura.ro au fost lansate de Coalitia „Romania fara Cianuri”, o initiativa a societatii civile ce urmareste interzicerea cianurii in minerit pe considerente sociale, economice si de mediu, sustinand astfel propunerea senatorilor Peter Eckstein Kovacs (UDMR) si Gheorghe Funar (PRM). Deputatii sunt invitati de Coalitia „Romania fara Cianuri” sa isi declare pozitia fata de aceasta initiativa legislativa pana pe 7 septembrie, numele lor urmand sa apara pe lista cu „sustinatori” sau cu „nepasatori”. (Antoaneta Cicioiu

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.