Array

Campania de plantare de arbori “Noua ne pasa!”

Campania de plantare de arbori “Noua ne pasa!”
Campania de plantare de arbori “Noua ne pasa!”

Administratia Parcului Natural Lunca Muresului a lansat campania de plantare de arbori in aria protejata, “Noua ne pasa!”. Prima actiune din cadrul campaniei s-a desfasurat in data de 16 aprilie 2013 pe raza localitatii Cenad din judetul Timis. Cu ajutorul a 110 copii de la Liceul Teoretic “Ioan Jebelean” din Sannicolau Mare si Scoala Generala cu clasele I-VIII din localitatea Cenad, s-au plantat 500 de puieti de stejar in apropierea zonei de protectie integrala din parcul natural, pe un teren aflat in proprietatea Primariei Cenad. In ultima perioada, Administratia locala din aceasta localitate, reprezentata de d-l primar Nicolae Craciun, a dat un bun exemplu in lupta impotriva taierilor ilegale de arbori, prin formarea unei patrule locale formata din angajati ai primariei, fapt care a contribuit la alegerea localitatii in care campania parcului sa fie lansata.

Urmatoarea localitate in care se vor planta arbori va fi Periam, tot in judetul Timis, unde cu ajutorul primariei si a scolii din localitate alte cateva sute de arbori vor prinde viata in Lunca.

Actiunile de acest gen, pe langa beneficiul evident pentru natura, au si un rol educativ pentru copii si de constientizare a comunitatilor locale cu privire la importanta implicarii tuturor in protejarea mediului, mesajul lansat fiind “Noua ne pasa! Implica-te si tu!”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,534FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente