Canalul Strei va fi ecologizat in zona orasului Simeria

Canalul Strei va fi ecologizat in zona orasului Simeria

„Impreuna pentru fiecare”

Acþiunea este organizatã de AIDD si presupune atat curãþarea albiei, cat si a malurilor raului

Locuitorii orasului Simeria, reprezentanti ai institutiilor care se ocupa de protectia mediului, a apelor, dar si reprezentanti ai ON-urilor vor participa maine, 31 martie, de la ora 09:00, la o ampla actiune de ecologizare a Canalului Strei.
Actiunea intitulata „Impreuna pentru fiecare” este organizata de Asociatia pentru Intregrarea Dezvoltarii Durabile (AIDD) Simeria, Centrul Europe Direct al judetului Hunedoara, in parteneriat cu primaria orasului. In cadrul acesteia va fi ecologizat Canalul Strei- pe strada Traian din Simeria, tronsonul cuprins intre DN7 (Moara Simeria) si podul de cale ferata pe linia Teius – Curtici.
De asemenea, participantii la actiune vor decolmata tronsoanele care blocheaza scurgerea canalului Strei (papura, trestie, pamant, pet-uri, etc) pe o portiune de circa 100 de metri si vor curata deseurile de pe malul raului. „Va fi o actiune de amploare in acord cu problemele de mediu ale Canalului Strei care au aparut in aceasta zona. Prin aceasta initiativa vom incerca sa mobilizim cat mai multe persoane, alaturi de reprezentanti ai institutiilor statului, societatii civile, iar in viitorul apropiat vom ajunge cu un proiect la Ministerul Mediului si Padurilor, deoarece exista solutii si putem rezolva aceasta problema pentru totdeauna”, a declarat Iulius Bedea, presedintele AIDD Simeria.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente