Canepa de la etnologie la ecologie

Complexul Muzeal Arad in parteneriat cu Directia Judeteana a Muzeelor Bekes (Ungaria) organizeaza o serie de manifestari culturale cu titlul “Canepa de la etnologie la ecologie” in cursul zilei de joi, 11 octombrie 2007.

La seminarul “Canepa de la etnologie la ecologie”, cese va desfasura la Palatul Administrativ (sala 70), incepand cu ora 10.30, vor participa specialisti din domeniul canepii de la Bucuresti, Timisoara, Carei, Arad dar si din Ungaria si Serbia.
In continuarea lucrarilor seminarului, va avea loc vernisajul expozitiei “Canepa de la etnologie la ecologie” la Muzeul de Arta Arad (str. Gh. Popa 2-4, et. II), ora 17.00, expozitie care prezinta cultura canepii de la prelucrarea traditionala pana la produse ecologice de azi.

La deschiderea expozitiei se va face o demonstratie practica de tesut traditional si va fi prezentat filmul documentar despre canepa, realizat de etnografii aradeni.

Rodica Elena Colta, etnograf la Complexul Muzeal Arad si reprezentantii Directiei Judeteane a Muzeelor Bekes (Ungaria) – etnografele Emilia Martin si Elena Csasai – vor prezenta publicatia “Canepa de la etnologie la ecologie”, care valorifica cercetarile de teren in 12 localitati din Romania (Sicula, Buteni, Iratos, Carei, Lovrin, Sanicolaul Mare, Timisoara, Nadlac) si Ungaria (Szeged, Letavertes, Csanadapacsa, Mehkerek).

Evenimentul va fi incheiat de o prezentare de moda cu creatii din fibra naturala, din colectia Leontina Prodan din Timisoara si colectia Mona Popa din Arad, iar elevele de la Liceul de Arta “Sabin Dragoi” Arad vor prezenta propriile creatii, premiate in cadrul proiectului.

Manifestarile culturale, organizate in parteneriat de catre etnografii romani si maghiari, fac parte din Programul PHARE CBC “Canepa de la etnologie la ecologie. Un program transfrontalier de revitalizare a culturii canepii”, derulat in cursul anului 2007 de catre Complexul Muzeal Arad si Directia Judeteana a Muzeelor Bekes (Ungaria)

Sursa: www.aradon.ro

Articolul precedentConcurs de frumusete canina
Articolul următorCu Greenpeace

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente