Casa fara racordari la utilitati

  0
  446
  Piata solarelor explodeaza in 2014
  Panourile solare, solutia viitorului pentru incalzire
  Casa fara racordari la utilitati

  Cele pe care le construim ar trebuie sa fie la fel de inteligente ca iPad-urile
  Dezvoltatorul Impact a lansat impreuna cu Destiny Wheel un sistem integrat de solutii moderne de alimentare cu apa, canal, incalzire si energie electrica, destinat celor care doresc sa-si construiasca o casa fara s-o conecteze la utilitatile publice.

  Conceptul, numit Active Homes are la baza utilizarea energiei alternative si nu include constructia efectiva a locuintei si nici terenul. Costul implementarii sistemului propus de Dan Ioan Popp pleaca de la 13.000 de euro in cazul asocierilor si ajunge la 23.760 de euro, in conditiile in care sistemul clasic de racordare la utilitatile publice ar costa 16.500 euro.
  In zece ani se economiesc 10.000 euro din utilitati
  “Casele noastre nu sunt atat de inteligente cum ar trebui sa fie, cum este un telefon sau un iPad de exemplu. Investitia costa mai mult, dar lunar costul de operare este de doua, trei ori mai mic. Estimez ca pana la sfarsitul acestui an vom vinde circa 20 de sisteme in arealul Bucuresti. Chiar si pentru 20 de oameni merita sa iti bati capul daca e tare. Pe noi ne intereseaza sa fim printre primii care propun pietei astfel de sisteme”, a declarat Dan Ioan Popp, presedintele Impact.
  Un calcul realizat pentru o casa cu o suprafata de 120 mp arata ca prin implementarea acestui sistem, in zece ani de zile se economisesc peste 10.000 de euro la intretinere, comparativ cu varianta clasica, de racordare la utilitatile publice.
  Iat[ costurile lunare calculate pe o perioada de zece ani, pentru o casa cu o suprafata de 120 mp< *utilitati la casele clasice< 152, 25 euro x 120 luni = 18.273,85 eur Utilit[\i la casele ce nu se racordeaz[ la ele< cost estimat utilitati verzi, 58,72 euro x 120 de luni = 7.046,04 euro
  ~n plus, pe langa aceasta economie, Dan Ioan Popp spune ca terenurile care nu au utilitati sunt cu pana la 50% mai ieftine fata de cele cu utilitati.
  Cum functioneaza
  Alimentarea cu apa potabila se face printr-un put forat la o adancime de 60 m, iar o pompa submersibila cu un consum redus de energie (0,37 Kw) asigura automatizat presiunea apei in casa. Apa calda este obtinuta ca urmare a trecerii printr-un boiler cu termostat si cu schimbator de caldura, iar temperatura agentului termic produs este ridicata de panourile solare amplasate pe acoperisul locuintei.
  Apele uzate sunt colectate intr-un sistem de canalizare local, directionat catre o mini statie de epurare care foloseste tehnologia cu namol activ si este dotata cu un minicomputer care controleaza cantitatea de apa, timpul de decantare si cantitatea de namol de recirculare.
  Energia electrica este produsa de panouri fotovoltaice, care produc curent electric la tensiune redusa. Acesta este stocat in baterii de acumulatori, iar apoi, prin intermediul unui invertor, este introdus in instalatia electrica a gospodariei la o tensiune de 220V.
  Solutia aleasa pentru incalzirea mini locuintei este o centrala termica ce foloseste drept combustibil peletii, un material ecologic ieftin, obtinut prin comprimarea de resturi lemnoase. Alimentarea centralei termice se face dintr-un rezervor incorporat de 20 kg, care asigura automatizat confortul termic in locuinta pentru o perioada de minim 36 de ore. Pentru gatit, se foloseste o plita electrica de 600 W, dar puterea poate fi extinsa simultan cu cresterea numarului de panouri solare si baterii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.