Un centru de protectia animalelor a realizat o colectie a celor mai rare specii de tigru de pe planeta, incluzand singurul grup complet, cunoscut pana acum, ce cuprinde toate cele patru tipuri de tigru bengalez.
Institutul Speciilor Rare si pe Cale de Disparitie (T.I.G.E.R.S.), din South Carolina, SUA, are exemplare din tipurile de tigru bengalez:
– tigrul regal bengalez standard (care este portocaliu cu negru)
– tigru regal alb bengalez (cu dungi albe si negre)
– tigrul alb de zapada bengalez (alb complet, sau cu dungi aproape invizibile)
– tigru auriu bengalez (cu dungi roscate si portocalii).
Organizatia de protectia mediului, care se concentreaza asupra tigrilor, are 67 de exemplare si pretinde ca acesta este cel mai mare grup de tigrii „muncitori” din lume.
„Tigrii bengalezi standard se gasesc in India, Laos, Cambodgia, Thailanda si Malaezia, unde numarul lor a scazut drastic, sub 1.000 de exemplare.
Se crede ca acum cateva mii de ani tigrii au venit din Siberia, unde erau portocalii cu negru.
Dar in timpul ultimei ere glaciare, tigrii au fost fortati sa migreze inspre sud, chiar catre insula Bali, si inspre vest, spre Marea Caspica.
In timpul acestei migratii, tigrii s-au adaptat diverselor medii.
Asa ca, in timp, au devenit mai mici si si-au schimbat culorile, in functie de zonele unde locuiesc”, a povestit dr. Bhagavan Antle.
In lume mai exista doar 300-400 de exemplare de tigru regal alb, care traiesc in captivitate, doar 30 de tigri aurii, si 12 tigri albi de zapada, din care patru se afla la centrul din South Carolina.
Aproximativ 10.000 de tigri bengalezi standard exista in captivitate si doar 2.000-4.000 in salbaticie.
Sursa: Realitatea TV