Cele mai „verzi” companii

Siveco Romania, una dintre cele mai mari companii de IT din tara, este cea mai „verde” societate prezenta pe piata noastra, potrivit Top 10 Green Business Index (GBI), realizat de asociatia Green Revolution.firma ecologiica

Desi activitatea companiei este una dintre cele mai poluante, organizatorii spun ca incurajeaza mersul pe bicicleta, colecteaza selectiv deseurile si reduce consumul energetic.

Primul top de „green business”

Pe locul al doilea s-a clasat Holcim Romania, iar pe locul al treilea, Danone PDPA. Pe pozitiile a patra si a cincea s-au situat Coca-Cola HBC si Rompetrol Rafinare.

Potrivit organizatorilor, GBI este primul top de „green business” realizat in tara noastra si reprezinta indicatorul responsabilitatii fata de mediu din sectorul de afaceri romanesc.

„GBI reprezinta un top al companiilor care dovedesc grija fata de mediu si resurse naturale si care investesc in solutii si tehnologii curate”, se arata in raportul Green Business Index 2010.

„Intr-o era in care comunitatea europeana este preocupata din ce in ce mai mult de domeniul protectiei mediului, de reducerea poluarii, un pas foarte important este crearea unor companii verzi, care tin cont de masurile ecologice in desfasurarea activitatilor „, a precizat Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

Evaluarea companiilor a fost realizata in baza unui chestionar cu 146 de intrebari. Domeniile evaluate au fost: dezvoltarea durabila, impactul asupra mediului, transportul, utilizarea resurselor in cadrul companiei, starea cladirilor din cadrul companiei, achizitiile verzi si deseurile. La GBI au participat 180 de societati cu diverse domenii de activitate.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *