Lumea e plina de traditii bizare, multe dintre ele sunt acum parte a istoriei diverselor popoare. REALITATEA.NET va propune seria Traditii Bizare in care vor fi prezentate obiceiuri ciudate care s-au practicat sau inca se mai practica in lume. In episodul VII ne ocupam de preparate culinare mai putin obisnuite.
Aperitiv cu aligator (USA)
Restaurantul Jacque-Imo”s din New Orleans, Louisiana, este celebru pentru aperitivul cu branza, carnati din carne de aligator si creveti.
Castravetele amar – Momordica charantia (Africa/Asia)
Pentru a reduce gustul amar aceasta leguma este sarata si combinata cu carne de miel si mirodenii. Momordica charantia este folosita si in scop medicinal in tratamentul diabetului in medicina alternativa.
Limba in sange (Germania)
Este preparat din sange si limba de vita cu mirodenii, dupa racire preparatul este taiat foarte subtire si combinat cu un rulou crocant.
Genunchi de gaina (China)
Este unul dintre preparatele favorite in China si Japonia. Japonezii il prefera la gratar, in timp ce chinezii il prefera prajit si cu mult usturoi.
Drob (Scotia)
Este preparat din organe de oaie (inima, ficat, plaman), tocate si amestecate cu faina de ovaz, seu, ceapa, supa si condimente. Cu acest amestec este umplut un stomac de oaie, care apoi este fiert. Poetul scotian Robert Burns a dedicat o poezie acestui preparat culinar, „Address to Haggis”, care este citit in cadru festiv in fiecare an, pe 25 ianuarie, la aniversarea nasterii poetului.
Homar viu (Asia)
Ceea ce este mai important la prepararea de sashimi din homar viu este viteza de preparare, cu cat este mai rapid bucatarul, cu atat este mai „vioaie mancarea”.Odata homarul despicat, carnea din coada este scoasa cat mai repede si taiata in portii pentru sashimi. Cealalta jumatate a homarului este pusa la gheata pentru a mai pastra din reflexele motorii.
Natto (Japonia)
Este o pasta din boabe de soia fierte si lasate la fermentat timp de 24 de ore timp in care actioneaza bacteria Bacillus subtilis natto. Natto se foloseste drept condiment, mai ales la orezul de la micul dejun. Este deseori amestecat cu alte ingrediente, cum ar fi mustarul, sosul de soia sau arpagicul.
Nopal (Mexic)
Este un cactus consumat in mod frecvent in Mexic. Dupa indepartarea tepilor nopalul poate fi consumat la gratar, fiert, crud, prajit sau din el se poate prepara inghetata.
Larve (Australia)
Larvele sunt consumate crude sau coapte in cenusa. Este unul dintre alimentele preferate ale indigenilor din Australia.
Uger de vaca (Italia)
In Toscana este apreciat ugerul de vaca prajit sau sub forma de tocana.
Sursa: Realitatea TV