Centrele „La Pedale” din Parcurile Herastrau si Kiseleff se redeschid pe 1 aprilie. Bucurestenii pot inchiria biciclete gratuit

  S?pt?mâna mobilit??ii europene
  Centrele "La Pedale" din Parcurile Herastrau si Kiseleff se redeschid pe 1 aprilie. Bucurestenii pot inchiria biciclete gratuit
  Centrele „La Pedale” din Parcurile Herastrau si Kiseleff se redeschid pe 1 aprilie. Bucurestenii pot inchiria biciclete gratuit

  Amatorii de sport si miscare in aer liber sunt asteptati, incepand de marti, 1 aprilie 2014, la o plimbare gratuita cu bicicleta in parcurile Kiseleff si Herastrau. Pentru al saselea an consecutiv, copiii, parintii si chiar bunicii pot profita, pana la mijlocul lunii noiembrie, de programul „La Pedale” – primul sistem gratuit de bike-sharing din Romania – amenajat de Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Gate, in parcul Kiseleff.

  Iubitorii sportului pe doua roti vor avea la dispozitie, gratuit, 700 de biciclete, cu 200 mai mult fata de anul trecut. Cei dornici sa faca o plimbare trebuie sa stie sa mearga cu bicicleta, sa cunoasca regulile de circulatie, sa aiba un comportament decent si sa aduca bicicletele inapoi in stare buna de functionare.

  Bicicletele verzi sunt disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti – si pot fi inchiriate doar pe baza buletinului de identitate si a unui contract de dare in folosinta. Acestea pot fi folosite pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcurilor. Centrele „La Pedale” sunt deschise luni-vineri in intervalul orar 10:00-18:00, iar sambata si duminica de la 10:00 la 19:00.

  Popularitatea proiectului „La Pedale” a crescut de la un an la altul. Anul trecut s-a inregistrat un numar record de utilizatori: peste 40.000 de persoane.

  Proiectul „La Pedale” este parte a unei actiuni demarate de Primaria Sectorului 1 care vizeaza promovarea mersului pe bicicleta in oras dupa un model implementat deja cu succes in principalele capitale europene.

  „Mersul pe bicicleta a devenit aproape un simbol al civilizatiei urbane europene din secolul XXI. In marile orase din Europa, oamenii au inteles ca lupta cu aglomeratia din trafic nu poate fi castigata la volanul automobilului. De aceea, apeleaza intr-un numar cat mai mare la acest mijloc de transport sanatos, curat si – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primariei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei solutii europene la traficul din ce in ce mai sufocant din Bucuresti. Ne urcam pe bicicleta (si) pentru ca vrem ca Bucurestiul sa semene cu marile orase din Europa”, afirma primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *