Cercetatorii fac inca un pas spre generatia cyborg: ”medicamentele electronice”

  0
  349
  Cercet?torii fac înc? un pas spre genera?ia cyborg: ”medicamentele electronice”
  Cercetătorii fac încă un pas spre generaţia cyborg: ”medicamentele electronice”
  Cercetatorii fac inca un pas spre generatia cyborg: ”medicamentele electronice”
  Cercetatorii fac inca un pas spre generatia cyborg: ”medicamentele electronice”

  Oamenii de stiinta au gasit o metoda de a transfera energie electrica, fara fir, catre aparatura minuscula implantata in corpul uman, a notat DailyMail.

  Tehnologia, dezvoltata in California, ar putea sa elimine bateriile si sistemele de reincarcare folosite pentru implanturile medicinale, conducand spre o era a ”medicinei electronice”, spun cercetatorii.

  Dupa ce a alimentat cu succes un aparat care regleaza bataile inimii, sistemul va fi pregatit pentru a fi folosit in experimentele umane.
  Sistemul de energie fara fir implica controlul undelor electromagnetice din corp.

  Doctorul Ada Poon de la Universitatea Stanford a proiectat o sursa de energie care genereaza un tip special de unda care isi schimba caracteristicile cand se deplaseaza din aer in piele. Contactul cu corpul ii permite sa se propage precum undele de sunet printr-o sina de tren. Testele au aratat ca sistemul opereaza sub limitele de siguranta pentru expunerea umana la radiatia electromagnetica.

  Se crede ca acest sistem va ajuta la dezvoltarea aparatelor foarte mici, care ar putea fi folosite la tratarea bolilor sau durerilor.

  Aparatul creat de oamenii de stiinta pentru reglarea ritmului inimii este mai mic decat un bob de orez si ar putea fi incarcat ”fara fir”, tinand o sursa de marimea unui card de credit in afara corpului uman.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.