Consilierii generali ai Capitalei vor diseca, in sedinta de joi, hotararea privind schimbul de terenuri dintre municipalitate (proprietara Satului Francez) si omul de afaceri Costica Costanda (proprietarul Parcului Bordei).

Reamintim ca Prefectura Bucuresti nu a dat avizul de legalitate conventiei incheiate in octombrie anul trecut, prin care Costanda accepta de la Primaria Capitalei o suprafata de teren in zona Pietei Victoria, in locul celei din parc pe care dorea sa construiasca hoteluri.

Lucrurile s-au complicat atat de mult, incat nici juristii nu mai pot intelege cum vor putea descalci situatia. Oricum, Costanda are din nou pretentie la despagubirea de 17 milioane de euro obtinuta in Justitie de la municipalitate, si la care renuntase odata cu semnarea conventiei. Motivul este acela ca membrii CGMB, dupa ce au fost de acord cu termenii conventiei privind schimbul dintre portiunea din parc si suprafata egala din Victoriei, nu au mai vrut sa aprobe hotararea in sine. Ulterior a venit si pleasca de la prefectura, cu avizul de legalitate pe care nu l-a dat conventiei incheiate.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here