Coca-Cola, obligata sa-si inchida fabrica din India – consuma prea multa apa

  0
  556
  Cât de mult e afectat? sanatatea de consumul a 10 cutii de cola pe zi, timp de o luna
  O doza de Coca-Cola? Iata cum o intampina organismul nostrua
  Coca-Cola, obligata sa-si inchida fabrica din India - consuma prea multa apa
  Coca-Cola, obligata sa-si inchida fabrica din India – consuma prea multa apa

  Autoritatile indiene au inchis fabrica Coca-Cola din provincia nordica Uttar Pradesh, dupa ani de proteste fata de poluarea mediului prin scurgeri toxice si un consum prea mare de apa.

  Fabrica din orasul indian Varanasi a fost acuzata ca folosea prea multa apa curata de suprafata, practica ce a dus la o scadere drastica a nivelurilor apei din zona, potrivit Russia Today.

  Acest lucru i-a revoltat pe localnici, multi dintre ei lucrand in agricultura si fiind afectati de reducerea masiva a resurselor de apa. La aceste acuzatii se mai adauga si faptul ca fabrica polua mediul prin scurgeri toxice.

  Pentru a se ajunge la acest rezultat, a fost nevoie de proteste ample. O manifestatie din anul 2006 a fermierilor locali a durat peste trei luni si a culminat cu greva foamei in randul populatiei din regiune si a activistilor pentru mediu, care au cerut vehement inchiderea uzinei Coca-Cola.

  In final, fabrica a fost inchisa. „Fabrica este inchisa in urma ordinelor noastre”, a declarat un reprezentant al Consiliului de Control al Poluarii din provincia Uttar Pradesh.

  Acesta a precizat ca oficialilor Coco-Cola li s-a cerut sa reaprovizioneze regiunea cu volumul dublu de apa extrasa. Compania producatoare de bauturi racoritoare a contestat cu apel inchiderea fabricii la tribunalul de mediu din India.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.