Consiliul Judetean Arad vrea „Verde in Arad” cu ajutorul voluntarilor

0
542

Institutia a anuntat continuarea seriei de actiuni de ecologizarea, conservarea si protejarea mediului inconjurator, prin voluntariat. Atat in municipiu cat si in judet reprezentantii CJ incearca cooptarea de voluntari pentru curatarea zonelor verzi.voluntari pentru ecologizare

Grupul de lucru este format din mai multe institutii aradene care au ca obiect de activitate protejarea mediului, intre care se numara: Agentia pentru Protectia Mediului, Garda Nationala de Mediu, ASA, Polaris, Drumurile Judetene si Nationale, Corpul Voluntarilor de Mediu.

Actiunea vizeaza salubrizarea zonelor adiacente drumurilor nationale si judetene, precum si salubrizarea Padurii Ceala si se inscrie in programul de actiuni coordonat de Consiliul Judetean Arad, in perioada 7 mai – 5 iunie, aceasta din urma zi fiind si Ziua Mondiala a Mediului. Iubitorii de mediu se pot alatura pentru aceasta actiune Consiliului Judetean Arad sau autoritatilor administratiei publice locale din zonele unde locuiesc.

Primii voluntari cooptati in actiuni sunt elevii Colegiului Tehnic de Mediu si cei ai colegiului Economic.

Graficul desfasurarii actiunii va fi comunicat autoritatilor publice locale, a caror localitati sunt intersectate de drumuri nationale sau judetene.

„Aceste actiuni de ecologizare ar trebui sa se transforme in permanenta la nivelul administratiilor locale. Noi vom da tonul, asa ca pe parcursul lunilor aprilie si mai, Consiliul Judetean Arad va contribui la cresterea gradului de implicare a resurselor umane. Dorim sa colaboram cu unitati de invatamant, agenti economici si ONG-uri din municipiu si judet, care sa ofere voluntari la actiunea de ecologizare a orasului si judetului. Orice sprijin in aceasta actiune este mai mult decat binevenit, si asteptam ca aradenii care vor sa participe ca voluntari la actiunea de ecologizare sa ni se alature”, spune Cristian Dragan, vicepresedintele Consiliului Judetean si coordonatorul actiunii.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.