Constantin Stroe: Rabla a fost atat de bine gandit incat a lasat loc la patrunderea a peste 220.000 automobile second-hand

  Rabla 2015: ecobonus de 750 lei pentru o maşină care emite sub 100 grame CO2/km
  Stroe: Rabla a fost atat de bine gandit incat a lasat loc la patrunderea a peste 220.000 automobile second-hand
  Stroe: Rabla a fost atat de bine gandit incat a lasat loc la patrunderea a peste 220.000 automobile second-hand

  Programul Rabla a fost atat de bine gandit incat a lasat loc la patrunderea pe piata a peste 220.000 automobile second-hand, a declarat, joi, Constantin Stroe, vicepresedintele Consiliului de Administratie Dacia si presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).

  “Nu vreau sa supar pe nimeni, dar numitul Program de Reimprospatare a Parcului National de Automobile a fost atat de bine gandit incat a lasat loc la penetrarea a peste 220.000 automobile second hand. Comertul trebuie sa cunoasca libertate, fara bariere, dar discrepanta este formidabila”, a spus Constantin Stroe in cadrul unei conferinte de specialitate.

  Potrivit datelor prezentate de Constantin Stroe, piata interna a absorbit, in 2013, numai 20.518 dintre cele 410.959 autoturisme produse in tara de catre Dacia si Ford, adica circa 5%. Semnificativ este faptul ca in 2013 importurile de autoturisme second-hand s-au ridicat la 221.852 unitati. Raportul de autoturisme produse si vandute in tara si cele second-hand importate este de 1:11.

  Acesta a precizat ca modul de functionare a programului ar trebui regandit in totalitate si ca ar trebui sa se tina cont de mai multi factori, precum poluare si fiscalitate.

  Ministrul Mediului a anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca persoanele fizice interesate sa achizitioneze un autovehicul nou prin Programul ‘Rabla’ pot merge, incepand din 8 aprilie, la dealerii auto si, ulterior, sa-si caseze masinile mai vechi de opt ani la centrele REMAT, admise de Administratia Fondului pentru Mediu /AFM/.

  Pentru editia din acest an a Programului ‘Rabla’, lansat oficial cu doua luni mai devreme decat in 2013, vor fi alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice si institutii publice. In cazul acestora din urma, ultimele estimari arata ca programul va incepe dupa 20 aprilie.

  Conform AFM, romanii au cumparat, pana in prezent, aproape 13.400 de autoturisme noi prin intermediul programului ‘Rabla 2013′, iar circa 19.900 de masini mai vechi de zece ani au ajuns la casat. Din numarul total de autovehicule cumparate, 690 au beneficiat de eco-bonusuri.

  Datele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/ arata ca parcul auto national din Romania ajunsese, la finele anului 2013, la aproximativ 5,98 milioane de unitati, in crestere cu 4,73% fata de aceeasi perioada din 2012.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *