Contract in valoare de peste sase milioane de euro pentru modernizarea statiei de tratare a apelor uzate a Targu-Muresului

  0
  353
  Contract în valoare de peste şase milioane de euro pentru modernizarea staţiei de tratare a apelor uzate a Târgu-Mureşului
  Contract in valoare de peste sase milioane de euro pentru modernizarea statiei de tratare a apelor uzate a Targu-Muresului

  Reprezentantii Aquaserv au semnat, ieri, un contract in valoare de peste sase milioane de euro pentru modernizarea statiei de tratare a apelor uzate a Targu-Muresului. Situata in localitatea Cristesti, Statia va fi retehnologizata, iar cantitatea de namol ar urma sa fie redusa la o treime.

  Contractul face parte din proiectul POS Mediu „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Mures”, in valoare de 110,8 milioane de euro.

  „Prin acest contract urmeaza sa reglementeze situatia namolului. Contractul este incheiat cu un consortiu format din doua firme din Spania – Copasa si Ain Active – si una din Targu Mures, SC Las Prom SRL, are o valoare de peste 6 milioane de euro si termen de executie de 32 de luni, din care 12 luni pentru garantie. Se va face o retehnologizare a liniei namolului, pentru a ajunge la o reducere a cantitatii de namol produs in aceasta statie, de la 22.000 de tone, la 7.000 de tone anual”, a spus Seful Unitatii de Implementare a Proiectului, Torzsok Sandor, care a aratat ca firmele spaniole vor asigura proiectarea si partea de echipamente si de optimizare a uscarii namolului, in timp ce firma romaneasca va fi executantul.

  Astfel, in urma investitiei, namolul rezultat va fi dus la depozitul regional ecologic de deseuri care se construieste la Sanpaul, tot din fonduri europene.

  Miercuri, la sediul Primariei, a fost semnat contractul de credit intre Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Compania AQUASERV S.A., credit in valoare de 11,4 milioane de euro.

  Potrivit comunicatului de presa dat publicitatii de S.C. Aquaserv S.A., creditul este necesar pentru a acoperi cofinantarea de 10,32%, care revine operatorului regional AQUASERV, din valoarea totala de 110,8 milioane de euro a proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Mures”, cofinantat din Fondul de Coeziune. Imprumutul se acorda pe o perioada de 15 ani, cu un termen de gratie de 4 ani, banii fiind investiti in extinderea sistemelor de apa si canalizare, reabilitarea celor existente, modernizarea si constructia unor uzine de apa si statii de epurare in aria de operare a Companiei AQUASERV S.A.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.