Contractul de la Rosia Montana ar putea fi desecretizat si renegociat

  0
  327

  Autoritatile locale cer Guvernului continuarea proiectului.
  rosia montana
  Deputatul Clement Negrut spune ca va cere desecretizarea si renegocierea contractului de concesiune incheiat intre statul roman si compania Gabriel Resources privind exploatarea miniera de la Rosia Montana. „Voi cere in Comisia de Industrii din Camera Deputatilor, din care fac parte, desecretizarea licentelor de concesiune miniera si a contractului incheiat de stat. „Ce atata secret? Stim foarte bine care este zacamantul, stim foarte bine care este cantitatea de aur ce poate fi exploatata de acolo. In momentul in care am un secret pe chestiunea asta, in spatele unui secret se afla si alte lucruri”, a spus Negrut.

  El a mai spus ca i se pare normal si sa se renegocieze contractul.

  „Nu mi se pare corect ca statul roman sa beneficieze de doar 19,7 la suta din zacamantul de la Rosia Montana. Nu s-a negociat bine acel contract”, a mai spus Clement Negrut.
  Pe de alta parte, primarul comunei Rosia Montana, Eugen Furdui, spune ca va cere ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, sa continue proiectul de exploatare miniera. „Am trimis deja o scrisoare premierului Emil Boc, dar si Parlamentului, in care am cerut ca proiectul sa continue, pe motiv ca este singura solutie de dezvoltare a zonei”, crede Furdui. Proiectul de exploatare miniera este blocat in procedura de avizare.

  Sursa: Cotidianul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.