Copiii de Liceului Greco-Catolic au invatat sa sorteze deseuri

  0
  435
  Șeful Gărzii de Mediu Bihor
  Seful Garzii de Mediu Bihor

  Seful Garzii de Mediu Bihor, Calin Mocanu a fost prezent astazi in mijlocul elevilor din clasele primare ale Liceului Greco-Catolic din Oradea. Directorul le-a explicat celor mici care este importanta institutiei pe care o conduce si cat de important este ca cei mici sa protejeze mediul inconjurator folosind metode reciclare.

  Copiii au raspuns la intrebari legate de deseurile care pot fi reciclate si au demonstrat ca stiu deja sa aleaga acele deseuri care ar putea fi refolosite. Majoritatea i-au spus sefului Garzii de Mediu ca hartia, sticla si plasticul sunt reciclabile. “Sunteti chiar bine pregatiti” s-a bucurat Calin Mocanu.
  Copiii au urmarit proiectii si au primit cadou trei containere donate scolii, in care au fost sfatuiti sa arunce selectiv deseurile. “Cel galben este pentru plastic si metal, cel verde pentru sticla si cel albastru pentru hartie”, le-a mai explicat Mocanu.
  Elevii au mai aflat ca in Oradea exista o statie de sortare si au putut urmari in imagini cum sorteaza hartia, cum este balotata si se transform apoi intr-o pasta care se utilizeaza la producerea unei noi hartii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.