Copiii din Fukushima sunt obezi. Nu ies afara, la joaca, din cauza radiatiilor nucleare

  0
  308
  Copiii din Fukushima sunt obezi. Nu ies afară, la joacă, din cauza radiaţiilor nucleare
  Copiii din Fukushima sunt obezi. Nu ies afara, la joaca, din cauza radiatiilor nucleare

  Copiii din Fukushima iau in greutate deoarece activitatile in aer liber au fost reduse in regiune de teama radiatiilor, dupa catastrofa nucleara provocata de cutremurul urmat de tsunami din martie 2011, arata un raport al guvernului nipon, dat publicitatii marti.

  Ministerul Educatiei a semnalat ca a masurat si cantarit, in acest an, in scolile tarii aproximativ 700.000 de copii, cu varste intre 5 si 17 ani si a comparat in 47 de prefecturi numarul de copii obezi.
  Fukushima a inregistrat numarul cel mai mare in sapte dintre cele 13 clase de varsta, a informat ministerul.

  „Practicarea exercitiilor fizice s-a diminuat la Fukushima, mai ales in randul elevilor din scoala primara, iar activitatile in aer liber din anumite zone au fost limitate dupa accidentul de la centrala nucleara Fukushima Daiichi”, a explicat un reprezentant al ministerului, intr-o conferinta de presa.

  La Fukushima, in iunie 2011, un numar de 449 de institutii de invatamant – 56% din scolile publice – limitau activitatile in aer liber, din precautie fata de eventuale radiatii, a precizat agentia Kyodo. In septembrie a.c., 71 dintre acestea isi mentineau restrictiile.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.