Crematoriul din Manastur are acceptul Agentiei de Mediu

Crematoriul din Manastur are acceptul Agentiei de Mediu

In urmatoarea perioada, reprezentntii firmei care vor amenaja crematoriul din cimitirul Manastur vor trebui sa ofere clujenilor raspunsuri la solicitarile lor privind investitia. Agentia Regionala pentru Protectia Mediului si-a dat acceptul saptamana aceasta pentru oportunitatea acestui obiectiv.

Procedura de obtinere a avizului de mediu pentru crematoriul din Cimitirul Manastur este aproape de final. “Raportul de mediu a fost acceptat de Comisia de Analiza Tehnica, dar inca nu a fost emis avizul pentru ca au fost foarte multe solicitari de la populatie, reprezentantii firmei care va amenaja acest crematoriu vor trebui sa le raspunda oamenilor”, a explicat purtatorul de cuvant al ARPM, Adina Maier.

Principalele temeri ale oamenilor sunt legate de miros. “Toate solicitarile oamenilor sunt copy-paste dupa aceaasi plangere. Se tem ca va fi miros si fum. S-a raspuns si pe loc acestor cereri la dezbaterea publica, dar raspundem si in scris. Saptamana viitoare cel mai probabil vom finaliza aceste raspunsuri, mai ramane apoi sa fie emis avizul de mediu”, a declarat reprezentantul societatii RDK Cremation, Mircea Dunca.

Crematoriul va fi deschis intr-un spatiu al Primariei Cluj-Napoca in incinta Cimitirului Manastur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *