Cu 100.000 de ani in urma, specia umana a fost la un pas de disparitie

    Cu 100.000 de ani in urma, specia umana a fost la un pas de disparitie

    Cu 100.000 de ani in urma, specia umana a fost la un pas de disparitie. Cercetatorii americani au gasit o noua dovada a modului in care omul a evoluat din maimuta, salvandu-se astfel de o epidemie care ar fi putut sa distruga specia noastra.

    O echipa de savanti de la Universitatea din California, condusa de profesorul Ajit Varki, a gasit dovada ca, in urma cu 100.000 de ani, o boala misterioasa a adus omenirea la u pas de disparitie.

    Numai 10.000 de indivizi au supravietuit, pe intreaga planeta. Ei au scapat de pandemie, pentru ca doua gene care au determinat imbolnavirea restului populatiei lor le lipseau sau erau inactive.

    Aceste gene au fost botezate de savanti Siglec-13 si Siglec-17 si sunt respeonsabile cu reactia sistemului imunitar in fata bacteriilor.
    Cercetarile facute de oamenii de stiinta au demonstrat ca mai multe grupe de bacterii periculoase, precum E coli, se prind de aceste gene.
    Oamenii care au supravietuit atunci pandemiei au repopulat Pamantul, iar urmasii lor nu au avut aceste gene periculoase.
    In prezent, ele sunt intalnite numai la cimpanzei. Siglec-13 a disparut complet din ADN-ul uman, iar Siglec-17 exista, dar este inactiv, scrie Times of India.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *