Cailor Ferate Romane au luat decizia de a permite calatorilor sa isi poata lua bicicletele in tren
Cailor Ferate Romane au luat decizia de a permite calatorilor sa isi poata lua bicicletele in tren

Vesti bune pentru iubitorii bicicletelor. Dupa ani de zile, reprezentantii Cailor Ferate Romane au luat decizia de a permite calatorilor sa isi poata lua bicicletele in tren.

Oferta vine in ajutorul calatorilor pentru care bicicleta inseamna foarte mult. Asadar calatorii pot merge la munte sau la mare cu bicicleta. Daca pana acum oamenii se temeau de reactia personalului CFR, acum calatoria cu bicicleta in tren are un cadru legal. Proprietarii de biciclete trebuie insa sa cumpere doua bilete, unul pentru ei si unul pentru bicicleta. CFR Calatori a anuntat ca preturile pentru transportul bicicletei este de 5 lei in cazul trenurilor Regio si 10 pentru trenurile InterRegio. Daca CFR s-a gandit doar la un nou mod de a percepe bani de la calatori, va dati seama ca nu au mers atat de departe incat sa se gandeasca sa si amenajeze locuri pentru biciclete in tren. Reprezentantii CFR au anuntat ca avand in vedere ca in trenuri este spatiu suficient de mare, calatorii sunt sfatuiti sa “parcheze “bicicletele unde pot insa fara sa ii stanjeneasca pe ceilalti calatori.

Transportul bicicletelor nedemontabile

         1. Se pot lua la transport biciclete nedemontabile pentru care se va achita la casele de bilete un tarif de:

          5 lei la trenurile Regio

         10 lei la trenurile InterRegio si Intercity

 

LA TRENURILE:

1.  IR cu vagoane speciale :1621, 1622 BucurestiNord-Timisoara N si retur,   1637, 1636 Bucuresti N.- Brasov si retur, 1745, 1746 pe relatia Bucuresti N. – Brasov si retur (numai sambata si duminica), 1582, 1583 Constanta-Bucuresti Nord-Brasov si retur (in perioada 09.06-09.09.2012)

2 .formate din vagoane cu spatii interioare mari ( vagoane etajate  etc. )

Atentie! Calatoria fara bilet pentru bicicleta presupune plata in tren a unui tarif/kg/zona km (o bicicleta se considera 15 kg) mai mare decat tariful de la casa de bilete !

Transportul bicicletelor demontabile

Pe toate trenurile se pot transporta gratuit biciclete pliabile/demontabile, la clasa 1 si a 2-a sau schiuri la vagoanele de clasa a 2-a, ca bagaj de mana, in limita spatiului disponibil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here