Cu bicicleta la scoala, copii / Bike to school, kids

  0
  859
  Cu bicicleta la ?coala, copii / Bike to school, kids
  Folositi corect bicicleta!
  Cu bicicleta la scoala, copii / Bike to school, kids
  Cu bicicleta la scoala, copii / Bike to school, kids

  Start unei noi campanii CU BICICLETA LA SCOALA un program educativ-informativ derulat de Asociatia BateSaua in parteneriat cu Lexis Scoli de Limbi Straine, cu sprijinul BateSaua Centru de Inchiriere Biciclete / Bike Rent Centre. Recomandam tinerilor sa foloseasca bicicleta. Recomandam modele de bune practici din Marea Britanie, prin colaborarea noastra traditionala cu organizatia britanica Sustrans!

  Bike to schools, kids!!!
  La sfrsitul lunii octombrie, in timpul vacantei celor mici, am prins momentul ideal cand acestia erau in parcurile capitalei la plimbare si la joaca impreuna cu parintii si bunicii. Astfel am avut ocazia perfecta de a intalni ambele grupuri tinta la un loc: beneficiarii (tinerii) si decizionalii / factorii de decizie (parintii).

  Velorutia incepe din scoala! Acesta este sloganul care sta la baza activitatilor desfasurate de Asociatia Bate Saua Sa Priceapa Iapa. Intr-o incercare de a stopa cursa inarmarii cu bolizi si cai putere, Asociatia incearca de 10 ani incoace sa transmita microbul Velo celor tineri.

  Prin programe educative ca Tanarul Velorutionar, Cu bicicleta la scoala si Velorutia in scoli desfasurate in Bucuresti, s-a urmarit informarea elevilor si studentilor, dar si a profesorilor si parintilor lor cu privire la folosirea bicicletei. Totodata, s-a incercat convingerea celor cu putere de decizie sa asigure conditii de siguranta si confort tinerilor care au decis sa pedaleze pana la scoala.

  Strategia de baza a Asociatiei BateSaua se bazeaza in primul rand pe incurajarea tinerilor velorutionari, care nu au inca obsesia automobilului, nici grija statutului social. In perioada copilariei si adolescentei, tinerii sunt foarte activi, dornici sa faca miscare, nu au temeri exagerate si nici impresii eronate despre riscurile utilizarii bicicletei. Mai mult decat atat, este clar ca daca un copil isi doreste sa pedaleze, mai devreme sau mai tarziu parintii vor pedala alaturi de copil. Un alt motiv pentru care Asociatia cauta sa aloce resurse semnificative pentru educarea, informarea sau instruirea tinerilor este nevoia lor de a face miscare, in conditiile in care ministerul, inspectoratul, directorii, profesorii, invatatorii si parintii nu trateaza acest lucru cu importanta cuvenita.
  Prin educare in scopul introducerii bicicletei ca mijloc alternativ de deplasare, ecologic si durabil in randul tinerilor si parintilor, velorutionarii isi propun sa diminueze evolutia ascendenta a aglomerarii auto din Bucuresti, cu preponderenta in jurul unitatilor de invatamant.

  De asemenea, oricine poate deveni membru al Asociatiei BateSaua. Orice tanar voluntar sau adult cu spirit de initiativa va gasi colegi sau prieteni dornici sa se implice, oameni maturi cu experienta, parinti sau bunici cu care sa poata colabora. Asociatia isi doreste printre membrii sai din ce in ce mai multi biciclisti lipsiti de prejudecati si de teama ca vor fi dati la o parte de pe strazi.
  In zilele frumoase de la sfarsitul toamnei, cu echipa de tineri voluntari LEXIS Scoli de Limbi Straine am parcurs zilnic cu bicicleta aleile parcurilor Circului, Floreasca, Herastrau si Tineretului, recomandand beneficiile utilizarii bicicletei dand exemplu concret pedaland pe bicicletele Centrului de Inchiriere BateSaua. Am distribuit si materiale informativ-educative cu privire la drepturile si obligatiile celor care utilizeaza bicicleta in traficul urban. Si stiti ceva? Am vorbit chiar si in limba engleza sau franceza!

  Felicitari LEXIS Scoli de Limbi Straine pentru atitudinea proactiva si pentru implicarea in demersul nostru!
  PS: Stiti sa spuneti bicicleta in limba engleza? Nu e greu Dar in limbile franceza, germana ? In cazul in care sunteti interesati/te, puteti contacta scolile Lexis Floreasca, Lexis Casin sau orice alta scoala LEXIS din Bucuresti sau din tara!!!

  Good luck!

  GeoBateSaua / Presedinte al asociatiei BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA
  0722 736694
  [email protected]
  http://www.batesaua.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.