Array

Cu caiacul si bicicleta in Ungaria

Cu caiacul si bicicleta in Ungaria
Cu caiacul si bicicleta in Ungaria

Pentru a sensibiliza comunitatea cu privire la semnificatia Saptamanii Mobilitatii Europene, Agentia pentru Protectia Mediului i-a invitat sambata pe cetateni la un mars cu bicicletele si cu caiacele, in scopul de a promova mijloacele alternative de deplasare.

Parteneri la actiune au fost Consiliul Judetean, Primaria Satu Mare, Primaria Vetis, Asociatia caiacistilor 4Wild Moments si Primaria Csenger.
Grupul celor care s-au imbarcat in caiace a numarat 30 de persoane, carora le-au fost necesare 10 caiace, puse la dispozitie de asociatia amintita, in baza inscrierilor. Printre doritorii de a parcurge traseul pe Somes de la cap pod Decebal pana la Csenger, s-au aflat 5 membri ai asociatiei de caiace, 5 de la asociatia sportiva Nomad Kayak, iar restul cetateni care au raspuns invitatiei. Sanda Moldovanu, care s-a urcat pentru prima data intr-un caiac, ne-a marturisit cu curaj: “orice sport ne intereseaza, orice miscare ne face bine, astfel ca am ales si varianta de fata.” Remarcabil e faptul ca cel mai mic caiacist avea 5 ani, iar cel mai varstnic 73 de ani. Dotati cu veste de salvare, caiacistii au strabatut cursul de apa pana la Csenger in circa 3 ore.

Startul deplasarii cu bicicletele s-a dat cu mai bine de doua ore mai tarziu, el reunind circa 100 de persoane.Au venit pentru a promova mijlocul de deplasare pe doua roti 10 angajati ai APM, 20 de membri ai unei asociatii de protectia mediului din Ardud, satmareni, intre care o iubitoare a acestor marsuri, in varsta de 74 de ani. Au urcat pe biciclete si Robert Laszlo, director adjunct la Biblioteca Judeteana, Maskulik Csaba, consilier local, si Elisabeta Bekessy, director APM.

Membrii convoiului s-au inscris fiecare in ritmul propriu pe traseul urmand pista pentru biciclisti de pe malul stang al Somesului, realizata prin proiectul HURO ”Pe doua roti” pana la granita cu Ungaria (localitatea Oar, borna L.86).

Odata intalnite grupurile in zona de granita, pe dig, in prezenta primarilor oraselor Satu Mare si Csenger, s-a tinut o mica dezbatere pe marginea proiectelor de interes comun care din primavara anului 2015 vor incepe sa devina operationale.

Toti participantii au fost invitati mai apoi la o binemeritata masa campeneasca, drept rasplata pentru efortul depus.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente