Cum ar fi aratat planeta Marte inainte sa moara

0
548
Cum ar fi arătat planeta Marte înainte să moară
Cum ar fi aratat planeta Marte inainte sa moara

Un inginer software a realizat pe computer imagini care ne infatiseaza planeta Marte verde si plina de apa, extrem de asemanatoare Pamantului. Asa ar fi aratat Planeta Rosie in trecut, inainte sa moara.

Kevin Gill, din New Hampshire, SUA, a folosit datele topografice de la NASA pentru a crea un model 3D al planetei. „Modelul rezultat a fost pictat in GIMP, folosind o imagine NASA Blue Marble Next Generation ca sursa a texturilor„, explica inginerul.

Nu exista nimic stiintific in felul in care am pictat-o, ci doar am tinut cont de anumite caracteristici ale sale. De exemplu, nu am folosit mult verde in zona Mons Olympus si a vulcanilor inconjuratori, pentru ca acolo ar fi fost activitate vulcanica si era ecuatorul – adica era un climat mai tropical. Pentru zonele desertice am folosit texturi asemanatoare cu cele ale Saharei, in Africa”, explica Kevin.

Nu este un scenariu stiintific si sunt sigur ca unele din interpretarile mele sa nu fie corecte. Sper doar sa va bucurati de imagini”, a spus inginerul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.