Cum arata cel mai mare santier naval din Rusia, unde sunt construite submarinele nucleare

  Cum arat? cel mai mare ?antier naval din Rusia, unde sunt construite submarinele nucleare
  Cum arata cel mai mare santier naval din Rusia, unde sunt construite submarinele nucleare
  Cum arata cel mai mare santier naval din Rusia, unde sunt construite submarinele nucleare

  Submarinul rusesc Typhoon este cel mai mare submarin din lume, cu o lungime de peste 170 de metri si o latime de 23 de metri. „Rechinul”, cum este numit in Rusia, poate transporta 20 de rachete nucleare balistice.

  Pana in prezent, au fost construite sase astfel de submarine. Doar trei submarine au ramas intacte, insa au fost scoase din uz, datorita unui acord intre URSS si SUA, semnat de fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov, conform publicatiei englishrussia.com.

  Marina rusa a anulat programul de modernizare a submarinelor Typhoon, declarand ca modernizarea unui astfel de submarin ar costa la fel de mult ca fabricarea a doua submarine din clasa Borei, conform site-ului rusnavy.com.

  Insa primul submarin rusesc a fost construit in 1834 de catre Carl Schilder, desi tentativele de construire a unor submarine au avut loc inca din vremea lui Petru cel Mare. Submarinul a fost construit la uzinele Alexandrovski din Sankt Petersburg. Testele au avut loc in septembrie 1834 pe raul Neva si in zona insulei Kronshdadt din Golful Finlandei, conform site-ului submarinesonstamps.co.il. O versiune imbunatatita a submarinului a fost construita in 1835. Cu cel de-al doilea submarin, Schilder a reusit distrugerea cu o mina a unui vapor, in 1838.

  In toamna anului 1841, submarinul a inregistrat o serie de esecuri in timpul testelor de langa insula Kronshdadt, Schilder a primit ordinul de a inceta experimentele, iar submarinul a fost declarat necorespunzator pentru actiuni militare.

  In prezent, submarinele rusesti sunt construite in orasul Arkhangelsk din nord-vestul Rusiei, care are o populatie de 350.000 de locuitori. Aici se afla cel mai mare santier naval din Rusia, unde lucreaza peste 25.000 de oameni. Principalul scop al santierului este reprezentat de contruirea submarinelor rusesti. De la inaugurarea santierului in 1939, aici au fost construite 131 de submarine nucleare, 36 de submarine Diesel si 45 de nave de razboi, conform englishrussia.com. In anii ’70, in Arkhangelsk au fost construite cele mai mari submarine din lume: cele din clasa Typhoon.

  Aflati, din galeria foto de mai sus, cum arata orasul Arkhangelsk, precum si uriasul santier naval unde sunt construite submarinele rusesti.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *