Cum prepari o soluție naturală împotriva țânțarilor

Vara e minunată. Doar că vine cu țânțari. Din ce în ce mai mulți și mai agresivi, ne avertizează mass-media. Există soluții în comerț, însă majoritatea sunt dăunătoare pentru piele și natură.

După 15 ani de diagnostice greșite, am alfat că am alergie la înțepăturile de țânțari. Sunt așadar dependentă de soluții repelente. Și cum majoritatea sunt pline de substanțe dăunătoare pentru mediu și pentru piele, am căutat ceva natural. Am cumpărat o soluție naturală din comerț, în sticluță de metal. După ce am terminat-o și m-am uitat pe ingrediente, mi-am dat seama că aș putea să o fac singură. Așa că am găsit acest articol, care m-a inspirat. Din disperare, am personalizat rețeta: adică am pus de toate, neținând cont de cum se combină, doar ca să fiu sigură. Iată ce a ieșit:

Rețetă de soluție împotriva țânțarilor (repelentă)

Ingrediente:

  • uleiuri esențiale: 30 picături eucalipt, 30 picături lavandă, 30 picături citronella, 30 picături mentă, 20 picături geranium, 10 picături cedar, 10 picături cuișoare, 4 picături rozmarin, 5 picături cimbru, 5 picături busuioc (nu trebuie puse toate, dar cele de la început sunt mai eficiente)
  • 300-500 ml de uleiuri neutre (cocos/migdale/măsline)/ aloe vera gel sau apă (cel mai bine este să folosim ulei, pentru a păstra proprietățile uleiurilor esențiale; dacă doriți o soluție mai puțin uleioasă, optați pentru aloe vera; apa funcționează, dar fără a avea cele mai bune rezultate)
  • opțional: două linguri de oțet de mere și două linguri de alcool, dacă nu folosiți soluția pentru față (eu nu folosesc)

Instrucțiuni:

Amestecați toate ingredientele și aplicați soluția cu ajutorul unei sticle cu pulverizator.

Costuri:

Soluția homemade poate fi chiar și de 10 ori mai ieftină decât cea naturală din comerț (40 de lei pentru 100 ml față de 6-24 de lei la soluția homemade 1, în functie de uleiul folosit ca bază – costuri în excel (eng); eu prefer aloe vera – cost 11 lei per 100 ml, deci de 4 ori mai ieftin)

Încă un avantaj: de fiecare data când se termină, am în casă ingredientele pentru una nouă. Sper să vă fie utilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *