Curs acreditat: ABC-ul infiintarii unei ferme ecologice

Curs acreditat: ABC-ul infiintarii unei ferme ecologice
Curs acreditat: ABC-ul infiintarii unei ferme ecologice
Curs acreditat: ABC-ul infiintarii unei ferme ecologice

Infiintarea unei ferme ecologice a devenit una dintre cele mai accesate idei de afaceri de catre tinerii romani. Motivati de un stil de viata sanatos pentru familie si de perspectiva unui piete in dezvoltare, multi dintre tinerii de la oras s-au mutat la tara pentru a incepe o afacere cu produse bio. Drumul de la idee pana la succesul afacerii este unul lung, presarat cu numerose provocari care tin de birocratia infiintarii si certificarii fermei.

Creative Business Management si-a propus sa vina in ajutorul celor care vor sa isi deschida o afacere cu produse bio, prin lansarea pe piata a singurului curs acreditat de agricultura ecologica din Romania. Sustinut de lectori cu experienta, cursul prezinta ABC-ul infiintarii unei ferme ecologice, indiferent de tipul ei.

Pe parcursul a patru zile de curs, cei interesati vor afla care sunt prevederile europene in domeniul agriculturii ecologice de la Mirela Toader, prof. dr. in agricultura ecologica in cadrul UASMV si de la Viorica Boboc, presedintele asociatiei Bioavirom.  In a treia zi de curs, Aurelia Caldararu, expert in certificare si inspectie va vorbi despre conditiile de certificare ale unei ferme, iar in a patra zi, unul dintre cei mai importanti fermieri ecologici din Romania, Aurel Petrus va deschide portile fermei sale din Calarasi pentru a impartasi din secretele activitatii sale.

Cursul raspunde intrebarilor legate de oportunitatea infiintarii unei ferme ecologice, cu avantajele si dezavantajele sale. Subiectele abordate sunt legate de normele prevazute in regulamentul european si interpretarea lor in activitatea fermelor romanesti. Fiecare dintre capitole este urmat de sfaturi practice din experienta lectorilor dar si din modele internationale care merita urmate. Iata cateva intrebari la care cursantii vor afla raspunsuri:

–          Care sunt substantele interzise in cultivarea plantelor in sistem ecologic?

–          Cat dureaza procesul de certificare pentru fermele vegetale si cele animale?

–          Care sunt elementele obligatorii pentru etichetarea produselor ecologice?

–          Ce trebuie sa contina dosarul pentru inspectia produselor ecologice?

–          Care sunt normele de constructie a adaposturilor pentru animale crescute in sistem ecologic?

La fianalul cursului, participantii vor sustine un examen in urma caruia vor primi o diploma acreditata de Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscuta de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii de „Operator in ferme ecologice mixte”, cod C.O.R. 314205.

Cursul se va desfasura in Bucuresti, in perioada 21-24 iunie 2014, in intervalul orar 9:00-17:00.

Cursul de agricultura ecologica este disponibil in 3 module. Cursantii pot opta pentru unul dintre urmatoarele module potrivit oricarei afaceri:

– Curs operator in ferme ecologice mixte– 4 zile

– Curs operator in ferme ecologice vegetale– 3 zile

– Curs operator in ferme ecologice animale–3 zile

Pretul unui curs de agricultura ecologica variaza intre 650 si 800 de lei, in functie de modulul ales.  Costurile sunt scutite de TVA.

Pentru inscrieri si  informatii suplimentare, ne puteti contacta telefonic la urmatoarele numere de telefon: 031.428.24.44/0743.183.353, sau prin e-mail: [email protected]

Persoana de contact: Ruxandra Simion- Coordonator Training

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *