Desi li s-au alocat 2,3 milioane de lei in cadrul programului „Casa Verde”, vasluienii au accesat doar 1,8 milioane de lei

0
445
AM POS Mediu a publicat, spre consultare, Ghidul Solicitantului pentru Axa 4 „Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii”.

Desi li s-au alocat 2,3 milioane de lei in cadrul programului „Casa Verde”, vasluienii au accesat doar 1,8 milioane de lei, restul sumei fiind redistribuita in alte judete. Desi Agentia pentru Protectia Mediului (APM) a inregistrat 282 de dosare, abia 32 au primit aprobare, iar alte trei au fost respinse, celelalte nefiind inca analizate de comisia ministeriala.
„Daca la inceput vasluienii s-au miscat mai greu si au privit cu reticenta acest program, din toamna a fost un aflux”, a declarat Mihaela Budianu, consilier tn cadrul APM Vaslui.
Toti cei care au solicitat fonduri prin acest program isi vor monta panouri solare, sprijinul statului fiind de 6.000 de lei.
„Am primit 180 de dosare numai din localitatile rurale, cele mai multe fiind din comuna Lipovat, cu 20 de solicitari. Dosare multe am mai primit de la Muntenii de Jos (18), Valeni, Grivita si Perieni (cate 13), iar de la Pochidia si Tutova avem inregistrate cate sapte solicitari. Aceasta cifra reprezinta aproximativ 84 la suta din totalul cererilor”, a mai spus Mihaela Budianu.
Din orase s-au strans doar 43 de dosare, dintre care 33 de la Vaslui, patru de la Barlad, trei de la Husi, trei de la Murgeni si doua de la Negresti.
Persoanele carora le-au fost aprobate dosarele urmeaza sa primeasca o finantare nerambursabila din fondul pentru mediu pentru proiectele privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.