Potrivit conducerii societatii, toata activitatea a fost oprita temporar. “Instalatiile de pe platforma chimica Azomures au intrat intr-un proces de revizie generala incepand cu mijlocul lunii iulie, moment in care toate echipamentele au fost oprite. Se urmareste, prin aceasta activitate, inspectia si remedierea unor echipamente care necesita o revizie periodica pentru a asigura, odata cu repornirea instalatiilor, un flux continuu de productie”, a declarat Ovidiu Maior, PR manager la Azomures.
Personalul care lucreaza in combinat nu a fost deloc afectat de aceasta masura. “Sindicatul “Altenativa 2002 Azomures”, care are este reprezentativ, membrii nostri reprezinta mai mult de jumatate din angajati, a fost consultat inainte de a se lua aceasta masura. Desi conducerea societatii putea lucra doar cu firme terte, fiecaruia dintre muncitori i s-a gasit ceva de lucru. Angajatii si-au dat acordul in prealabil, deoarece au fost modificari de program, insa orele suplimentare se platesc. Aceasta revizie generala este binevenita; dupa 1989 nu s-a facut niciodata asa ceva”, a declarat Dumitru Boanta, presedintele sindicatului Altenativa 2002 Azomures.
Ovidiu Maior a completat, referitor la personalul cu care se lucreaza, ca “in aceasta perioada pe platforma din Tirgu-Mures numarul personalului a fost suplimentat cu aproximativ o mie de persoane, angajati ai firmelor care colaboreaza cu Azomures”
Revizia generala este programata sa se desfasoare pana la jumatatea lunii august, dupa care se va relua activitatea la capacitate normala. “Livrarile de ingrasaminte pentru piata interna si externa nu sunt afectate in niciun fel, gratie stocurilor realizate pana la jumatatea lunii iulie”, a mai precizat PR managerul societatii.
Producatorul de ingrasaminte chimice Azomures a fost preluat in acest an de catre traderul elvetian de cereale Ameropa Holding. Elvetienii de la Ameropa au preluat 75,8% din actiunile Azomures de la actionarii turci, prin achizitia celor doua societati care controleaza Azomures, respectiv Eurofert Investments si Azomures Holdings, care detin 56,82% si respectiv 19,05% din actiunile producatorului de ingrasaminte.
Ameropa mai detine in Romania Ameropa Grains Constanta (CCRL), fosta Comcereal Constanta, care a preluat numele actionarului majoritar. Ameropa Holding controleaza 96% din titlurile Ameropa Grains.