De ce stau pasarile flamingo intr-un picior?

Foarte multa lume s-a intrebat de-a lungul timpului: „De ce stau pasarile flamingo intr-un singur picior?”. Ei bine, dupa un studiu lung cercetatorii au aflat raspunsul la aceasta intrebare.flamingo

Printre primele teorii pe care le-au luat in considerare oamenii de stiinta a fost cea ca un flamingo sta intr-un singur picior pentru a-si arata maretia.

„Din punct de vedere estetic, pasarile sunt mari, maiestuoase si chiar iconice”, au afirmat Matthew Anderson si Sarah Williams, doi dintre cercetatorii care se ocupa cu studierea comportamentului animal, de la Universitatea din Philadelphia.

Dar altul s-a dovedit a fi raspunsul corect. Se pare ca aceste animale isi petrec majoritatea timpului intr-un singur picior nu pentru ca vor sa apara splendide in fata admiratorilor, ci pentru a-si regla temperatura corpului.

„Termoreglarea este ipoteza cea mai valida in acest moment. Daca pasarile flamingo ar sta pe ambele picioare in acelasi timp, de exemplu, in apa rece, ar risca sa le scada temperatura corpului, asa ca prefera sa alterneze picioarele pentru a nu pierde caldura”, au declarat oamenii de stiinta.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *