Decizie finala pentru contractul depozitului de deseuri de 30 de milioane de euro

Vicepresedintele CJ, Radu Bica, spera sa semneze cat mai repede contractul

Soarta licitatiei pentru centrul de depozitare a deseurilor se decide miercuri la Curtea de Apel. In cazul unei solutii favorabile, Consiliul Judetean va putea semna contractul cu consortiul Hidroconstructia.

Pentru ca proiectul de management integrat al deseurilor sa-si poata urma cursul este necesar ca administratia judeteana sa semneze contractul pentru constructia centrului ecologic de depozitare. Contractul a fost atribuit consortiului condus de Hidroconstructia, care s-a angajat sa execute lucrarea la pretul de 29,7 milioane de euro. Licitatia a fost contestata insa, iar Consiliul Judetean (CJ) Cluj a ajuns in instanta pentru a apara acest contract. Vicepresedintele Radu Bica a informat ca se asteapta ca solutia din 11 mai sa conduca la deblocarea proiectului.

Toate cele 10 licitatii implicate in implementarea proiectului de management integrat al deseurilor sunt conditionate de contractul pentru constructia centrului ecologic de depozitare. Deocamdata, acest contract este blocat in instanta, iar CJ Cluj asteapta ca instanta sa pronunte in data de 11 mai o decizie favorabila. „Asteptam solutia Curtii de Apel. In cazul in care va hotari ca decizia emisa de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), este nefondata, atunci vom putea semna imediat contractul cu reprezentantii consortiului Hidroconstructia – Iridex – Argif. Pe de alta parte, instanta poate sa aprobe decizia CNSC si atunci nu vom avea ce face, vom fi nevoiti sa reluam etapa de reevaluare a ofertei propuse de acest consortiu. Oricum ar fi, sper ca nu vom mai fi nevoiti sa pierdem timpul. Proiectul de management integrat al deseurilor vizeaza una dintre cele mai importante investitii programate in judete. Cu atat mai mult cu cat vorbim de fonduri europene, iar toate celelalte licitatii implicate pentru achizitionarea de echipamente, pentru constructia rampleor de transfer, pentru drumurile de acces raman conditionate de constructia depozitului, care este pionul principal in tot acest proces de gestionare a deseurilor menajere din judetul Cluj”, a comentat Radu Bica.

Consortiul condus de Hidroconstructia a propus o oferta financiara pentru constructia depozitului, de 29,7 milioane de euro. Clasat pe locul al doilea, consortiul Confort SA – Atzwanger SPA – Ladurner Impianti SRL – SV Vel Service SA a contestat decizia de atribuire a acestui contract la CNSC, motivand ca reprezentantii comisiei de licitatie nu aveau competenta necesara de a evalua ofertele tehnice propuse de firme. Dupa mai bine de doua saptamani, CNSC a solutionat aceasta contestatie, apreciind ca administratia judeteana trebuie sa continue procedura de atribuire a contractului, avand obligatia insa de a reexamina oferta propusa de Hidroconstructia. CJ Cluj a considerat ca daca ar fi respectat decizia CNSC exista riscul ca procedura sa se prelungeasca prea mult. „Noi am evaluat foarte bine aceasta oferta. Tot ce puteam face era sa o evaluam si sa o declaram din nou castigatoare. Riscam sa fim contestati din nou si iar sa pierdem timp pana cand CNSC s-ar fi pronuntat. Ca atare, am decis sa mergem in instanta. Cel putin, dupa ce se pronunta instanta, nu va mai trebuie sa pierdem timpul. Daca solutia este favorabila putem semna contractul imediat, indiferent daca vor mai fi sau nu contestatii”, a spus Radu Bica.

Intre timp, comisia de licitatie a CJ a mai atribuit doua licitatii in cadrul acestui proiect, cea care vizeaza asigurarea asistentei tehnice pentru sprijin managerial (evaluata la 375.541 de euro) si cea privind asistenta tehnica pentru supervizarea contractelor (evaluata la 936.209 euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *