Delfini omorati de plasele pescarilor

Voluntarii de la Oceanic Club au fost sesizati, in ultimele zile, despre esuarea unor delfini in zonele Mamaia si Constanta, potrivit NewsIn. Specialistii sustin ca, din primele analize, delfinii au murit ca urmare a ranilor provocate de plasele pescarilor.

Directorul coordonator al ONG Oceanic Club Constanta, biologul Razvan Popescu Mirceni, a spus ca, in urma cu doua zile, un delfin din specia tursiops truncatus a fost gasit esuat pe plaja din Mamaia. Acesta a fost transportat in laborator, unde s-au facut primele investigatii si s-au prelevat probe. Oceanic Club, care desfasoara programul „Delfinii in criza!”, a stabilit, din primele studii efecuate impreuna cu reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare Constanta, ca era vorba de un delfin femela subadulta (varsta mai mica de 2 ani), sanatoasa.

Mamiferul avea stomacul plin cu hrana specifica a delfinilor, ceea ce a indicat ca ultima perioada de hranire a acestuia a avut loc in apropierea tarmului. Pe corp, specialistii au descoperit patru impunsaturi si doua taieturi adanci, semne de impact cu obiecte contondente.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *